lørdag 1. november 2008

Min jente - en varsler

På en halvprivat arena: To jenter - førsteklassinger - står bak ryggen til en tredje og fniser. Min seks-åring kommer og sier til meg at de erter den tredje, noe de benekter. Men den ertede hevder at de plager henne, og av ansiktsuttrykkene til de ertende er det lett å se at de ikke er helt sannferdige. Både min datter og den ertede hevder hardnakket at de erter......Hva gjør man da?

Jeg tok en liten samtale med den ertedes far noen dager etterpå, fortalte hva som hadde skjedd og hva jeg hadde gjort og sagt der og da i situasjonen. Jeg fortalte også at de andre voksne som er tilstede på denne arenaen var informert, og at vi kommer til å følge med framover for å se hva som skjer og prøve å stoppe eventuell plaging når vi oppdager det.


I dag fikk jeg telefon fra jentas mor. Hun kunne fortelle at de hadde hatt en lengre samtale med datteren, hvor det kom fram at de samme to pleide å erte og plage henne på skolen hver dag, og at omfanget og alvorlighetsgraden er av en slik grad at jeg er ganske sjokkert etter å ha hørt hva som har foregått. De har tatt kontakt med skolen, det har vært møter, foreldrene til de to plagerne er informert og det er igangsatt tiltak på skolen, noe denne mammaen kalte ett "mobbeprogram". Hun var meget takknemlig for at vi hadde gitt beskjed, og imponert over min seks-åring som hadde varslet.


Det er jeg også - imponert. Og ikke så rent lite stolt :) Men mest av alt er jeg glad for at skolen tar problemet på alvor, og at den ertede får hjelp og oppfølging:)
Noen ganger nytter det å si fra :D

5 kommentarer:

Mona sa...

Jeg kjenner til samme erfaring fra egen datters skole, min har ikke vært involvert, men andre har dessverre vært det. Det har løst seg utrolig bra med innsats fra foreldre, konstruktiv dialog med skolen. Og ikke minst at foreldrene har vært åpne om det mot andre. Skolen har helt klart ansvar, men det virker som enkelte tror skolen har alt ansvar. Da kjenner jeg at jeg blir matt.

Du har en flinkt seksåring, og ja - det nytter å si fra, men man må ta det onde med det gode - ikke gå i skyttegraver og beskylde hverandre -eneste som kommer ut av det er tapende unger. På begge sider.

Anonym sa...

Gratulerer. Du har ei jente med bein i nesa - som tør å utsette seg for mobben.

www.hagenpahytta.wordpress.com sa...

Jeg vil også gratulere. Du har all grunn til å være stolt av den der :-D

Ellea sa...

Jeg skjønner godt at du er stolt av jenta di, det hadde jeg også vært!

Anne på Moseplassen sa...

Så flott å høre at datteren din turte å si i fra! Det skal litt til så gratulerer med datteren.