søndag 17. mai 2009

17.MAI - tar knekken på meg, hvert år


Denne Corydalisen (solida) står og blomstrer nå. Jeg syns den er fin med de tofarvede blomstene:) Planten kom hit som gave fra Viggo som skulle kaste knollene fordi han hadde for mye. Jeg fikk overrakt ei potte med en haug riskorn-store knoller som jeg kanske enkelt spredde ut i ett bed. Nå kommer det lerkesporer i lys og mørk lilla, og rosa der, og jeg har funnet mange frøplanter i vår. De blir altså flere :)

Katharina kjøpte jeg - tro det eller ei - fra Bakker :D Ett firma som har fått mye juling på hagEgal og i noen tilfeller fortjent. Løkene jeg har kjøpt derfra har imidlertid alltid vært av bra kvalitet og jeg har fram til nå unngått feil-leveranser og feilmerkinger. Jeg handler likevel ikke løk derfra mer da jeg ble lei av å plante løker med spett gjerne etter at snøen har lagt seg. Handler heller hos firma som leverer tidligere på høsten :)
Primulaen her er av ukjent opprinnelse og jeg aner ikke hva den heter. Men den fins i alle hager her nord, i plener og veigrøfter og ellers rundtomkring. Den sprer seg som ugress og blir lett en plage. Men nå på våren når man er uthungret på blomstring - da er den ganske fin :)Årets mest slitsomme dag er gudsjelov til endes. For meg er denne dagen ett eviglangt pliktløp som starter på morran og er over seint på ettermiddagen. Da er undertegnede som regel sengemoden og vel så det. For mye støy, for mye folk, for mye køståing, for mye av alt egentlig......
I år gikk det imidlertid nådig for seg. Guttungen ble nemlig sjuk så vi måtte dra hjem tidlig. Pasienten slukna på sofaen og da gikk mor ut i hagen. Av frykt for folkesnakket (tenk at man bryr seg om sånt da.....) holdt jeg meg på baksiden og ellers der jeg ble minst mulig synlig for passerende trafikk. Jeg fikk renska opp i gjerdebedet på nordsiden, og raka bakre del av plenen på sørsiden. Og - jeg syns jeg hadde det mye triveligere enn om jeg hadde fortsatt feiringa ;)

5 kommentarer:

solfrid sa...

Her synes vi fra alle kanter, så det ble ingen graving i dag. Vi hadde frokost/lunchgjester. De dro tidlig, og resten av dagen har vært sååå rolig. Deilig :DD

(Ikke noe glad i 17.mai...)


Sov godt!

potentilla sa...

Ingen ser meg i fjorden :)

Anonym sa...

Jeg var også ute og bedre ikke-støyende haging. Kosa meg. Er heldigvis ikke "på utstilling".

Mari sa...

Er heller ikke spesielt begeistra for 17 mai feiring :( Derfor blei det heime dag med litt grilling og såing i kjøkkenhagen. (såing i kjøkkenhagen, grilling på verandaen... hender det kommer opp noen rare setninger når en leser gjenom. På forsiden av TA sto det her om dagen "Eggprodusenter kan bli halvert" litt morsom og litt groteskt ;) )

Anonym sa...

Nå har min PC vært utsatt for vårreingjøring på Gibostad, så nå skal det visst være greit å besøke bloggen din uten å få problemer etterpå. Hurra!
Jeg jobbet i hagen hele 17.mai, og ga blaffen i at naboene så meg. Deilig, deilig etter mange, mange år med slitsomme feiringer av dagen.
Randi M.