torsdag 30. juli 2009

%"&#¤"¤ bjørk!

Flere timer i går lå jeg på kne og nappa bjørkespirer i gjerdebedet på nordsiden. Trillebåra er nesten full av småbjørk på 5-10cm høyde. Om jeg aldri mer ser en bjørkespire i hele mitt liv så blir jeg sikkert lykkelig.......Fortsetter i dag. Nå står området med halvt om halvt med småbjørk og meconopsis-spirer for tur. Da må jeg gjøre meg hard og kaste myyyye valmuesøster, noe som skjærer meg i hjertet. Men hva i herrens navn skal jeg med en million navnløse valmuesøstre?
Kanskje jeg blir ferdig med gjerdebedet og får begynt på bedet langs veggen? Skulle gjerne hatt det ferdig for jeg venter besøk til helga og da har jeg lite lyst å bruke tid på luking. Da skal jeg i stedet beære Randi M. med besøk sammen med gjesten min :D

Planten til høyre er sådd som Meconopsis regia 'Bicolor'. Den kan jeg ikke finne bilde av på nett, men "vanlig" regia er da gul såvidt jeg vet. Bladene, og størrelsen på planten er heller ikke som på regia. Jeg har en mistanke om at dette er napaulensis. Flott farge var det på den okkesom. Forhåpentligvis setter den frø så jeg får mer av den :)


Til venstre ett bilde av Astrantia major 'Involucrata' som blomstrer for fullt nå. Blomstringa starta så smått før vi dro på ferie og jeg var redd den skulle være avblomstret til vi kom hjem. Det hadde jeg ikke trengt å engste meg for :)
Denne er høyere enn de andre Astrantia-ene jeg har, en god meter strekker den seg i været. Blomsten er også større enn på de røde Astrantiaene. Jeg har plantet en i bedet på vestsiden av bassenget hvor det er halvskygge/sol gjennom gjerdet, i ren kompost. Bedet har god drenering. Det sår også en ved bassengjerdet mot nord. Der er det ganske så fuktig og ikke en solstråle treffer plantene der før utpå kvelden. På nordsiden, i veggbedet har jeg den planten som er på bildet her. De ser ut til å trives overalt. I full sol har jeg ikke prøvd å plante den, men det hadde den sikkert likt det også. Ser ut til å være en ganske lettvindt sak, som strekker seg høyt til værs uten å trenge støtte for å holde seg oppreist. Vakker blomst :)

4 kommentarer:

Elsa sa...

Kjenner til dette med irriterende bjørkespirer som dukker opp overalt:-(
Den Astrantiaen var da skikkelig lekker...

potentilla sa...

Flott Astrantia ja. Må sjekke lista mi..;)

Linnemi sa...

Det var litt av en størrelse på den Astrantia'en. Utrolig flott! :)

Anonym sa...

Den anonyme kjærringa på yttersida er helt overveldet: 2 stk hagegale kommer på besøk. Burde virkelig tatt meg sammen og fått ordnet litt i hagen. Mulig det heller blir fisketur. Pytt, pytt, dere ser vel mer på hageplanter enn ugress, tenker jeg. Hvilken dag er det de besøkende ankommer min hage?