søndag 20. september 2009

Frisk igjen?

For første gang på over ei uke våkna jeg i morges uten å føle meg syk. Kun litt lettere hodepine og hoste og det kan man leve med. Godt!!!


Utendørs er regnet i ferd med å ødelegge frøhøsten for meg. Åssen kan frøkapsler modne skikkelig uten å råtne når de er søkkvåte konstant? Her trengs oppholdsvær. Ikke bare for frøene sin del, men også for at jeg skal orke å fortsette med bedkantene på nordsiden. Nå driver jeg og banker ned stein i subbusen som ble lagt for ett par uker siden. Håpet er at den delen av arbeidet skal bli ferdig før snøen kommer. Jeg har banka litt stein i dag. Og klippet alle frøkapslene som var igjen på Mec. Lingholm. De har ikke begynt å åpne seg men stilkene er helt gule og tørre så de får ikke mer fra planten og da er det bare tull å ha dem stående ute.


Denne "sorte" nelliken har jeg fått i en plantebytte-pakke fra en hagegal for flere år siden. Både navn på plante og avsender er slettet fra hard-discen forlengst. Og lapper vet man jo hvordan det går med......Google har hjulpet meg til å finne at den heter Dianthus barbatus men nærmere enn det kommer jeg ikke. Blomsten er litt mørkere enn den framstår på bildet her. Jeg syns den er spesielt fin fordi også bladverket har mørk farge. Jeg har prøvd å sanke frø av planten min men ikke greid å få spiring på dem. Da er det jo godt at den har vist seg å opptre som staude her hos meg og ikke som to-årig som jeg har latt meg fortelle at den er :)Min plante står i gjerdebedet på nordsiden hvor den har sol på formiddagen og seint på kvelden. Bedet er opphøyet så dreneringen er bra. Jorden består av en blanding av leir-jord og kompost. Jeg skal gjøre ett nytt forsøk med frøsanking av nelliken i år. Kanskje jeg er heldigere denne gangen og får spiring på frøene?

8 kommentarer:

Miamaria sa...

Bra du er på friskingsens vei. :) Jeg har tagget deg, jeg.

Anonym sa...

Sooty er en mørk navnesort av studentnellik. Du kan jo sjekke om det kan være den.

Pusepilde sa...

Den der har jeg også. Og jeg har også merket meg at den lever videre, Det gjør visst sommerblomstnellikene jeg sådde for to år siden også..

Rita sa...

Sooty kan det godt være ja, navnet får ei bjelle til å ringe langt baki der ett sted. Takk skal du ha, smgj :)

alexia sa...

Godt at du er på bedringens vei :). Jeg sendte flere Dianthus barbatus rundt omkring her for noen år siden - muligens så langt tilbake som i 2005. Har ikke snøring på om du var en av mottakerne, men de jeg sendte var fra en frømix fra -03 eller -04 og har derfor ingen navn. Det som var spesielt var at bladverket også var mørkt på planten. Og ja, det finnes en navnesort som heter 'Sooty'.

Anonym sa...

Tilfriskningsklemmer til deg :-) Ikke noe stas å være syk

Rita sa...

Takk-takk alle sammen. Den kan godt være fra deg, Alexia. Jeg fikk plantepakke fra deg for noen år siden. Da tror jeg den får hete Alexia-nellik heretter :D

Eller kanskje Sooty-Alexia? ;)

alexia sa...

Black Alexia høres enda bedre ut....hehe