søndag 8. mai 2011

Årets første "hagedag"

Sol og fin-fin temperatur i formiddag.  Jeg ut!  Snø ingen hindring.  Her vasser man i snø til midt på leggen og rydder bed - helt uproblematisk.  Opphøyde bed er genialt!  Basseng-bedet er nå rydda for ugress og planterester, og rabarbraen har fått bøtte over seg.  Jentungen og jeg har nemlig hørt at mørke-grodd rabarbra blir ekstra søt og sprø.  Må prøves!  En del framtint søppel er tatt hånd om, og så har jeg fått raket opp lauv og diverse foran inngangen.Krokusene inne ved veggen har begynt å blomstre :)
I de bedene hvor det fremdeles ligger snø, titter det fram planter etterhvert som det smelter.  Her er takløk tint fram, bilde tatt i går kveld
Det er så herlig å vandre rundt å se at det meste har overlevd og spretter fram like fort som det smelter.  At ugresset spretter fortere og grønnere enn staudene er jo typisk, men tar ikke humøret bort på en dag som denne.  Kun ett par planter savner jeg til nå, og det skyldes at musa har kost seg med dem i vinter.4 kommentarer:

Frk.Dings sa...

Ser dere har snø på bildene dine! Vinteren har vært lenge borte her nå, men ser ut til at det bare er siste rest igjen hos dere også nå!

Gleder meg til å se hvordan høybedene dine blir i løpet av våren/sommeren. :)

Anonym sa...

Jeg har hatt årets første plenklipp i dag...

De opphøyde bedene dine ser lure ut. Mine er mer senket.

Unner seg all snøsmelt du kan få... Og leder meg til fler bilder. Med all fukten blir det så frodig hos deg..

Marit sa...

Rart å se snø nå ja! Men Norge er et langstraktland, så det må bare bli noen forskjeller. Gleder meg til flere vårbilder :)

Anonym sa...

Skulle ikke tro at vi bor på samme øya...... Jeg har plantet ut noen stauder i dag. Har nok tidligere vår her på yttersia, men så har dere varmere sommer enn vi har.
Randi M.