mandag 6. juni 2011

Aurikkeltid

Nå har auriklene så smått begynt blomstringen her hos meg.  Jeg er veldig svak for de fylte, som jeg syns ligner små roser når de blomstrer.  Alle mine fylte kommer fra en frømix jeg sådde i fjor vinter.
Denne får meg til å tenke på en brudebukett :)I dag har jeg fått plantet ut noe av det som har blitt anskaffet hittil i år.  Guttungen trilla jord til meg så jeg fikk fylt mellom steinene i min lille skråning på baksiden, og kunne plante der.  Noen potter ble tømt i bedet langs bassenggjerdet.  Resten skal fordeles mellom nord-siden, det hvite skogsbedet, og det nye bedet som skal komme langs vest-veggen.

Nå håper vi at det ikke blir streik - har null kontanter så her blir det å tære på fryseren hvis det blir streik.  Men det tror jeg ikke det blir :)

7 kommentarer:

potentilla sa...

Jeg vil også ha sånne....VIL!

ToneM sa...

Så nyyydelige aurikler! Jeg har faktisk ingen fylte aurikler her i hagen. Ingen av Konkelauriklene som jeg sådde i fjor, blomstrer i år, dessverre...

Marit sa...

Så flotte de er! Jeg synes de fylte auriklene er de fineste. Jeg har også sådd flere, og det er så morsomt når de blomstrer for første gang.

hajal. sa...

Auriklar er også mine favorittar i hagen. Her er det så godt som avblomstra - då er det kjekt å kunne nyte andre sitt vakre aurikkelflor.

Duftar dei fylte auriklane også slik mange av dei enkle gjer ?

Rita sa...

Nå måtte jeg ut å lukte på dem - og jeg kan kjenne svak duft av noen av dem :)

Pusepilde sa...

Lekkerbiskener :o)

Hvor har du bestilt frø?? Sådde en fylt blanding for to år siden og det jeg rakk å se blomstre i gjørma i fjor ble stort sett enkle og skittengule...

Rita sa...

Frøene bestilte jeg fra Barnhaven Primrose. Jeg har enda ikke blitt skuffet over frø derfra, hverken angående spireprosent eller frø-ekthet :)