mandag 27. juni 2011

Konditor-to-be - en oppdatering

Lotte har nå vært nykter i tre år, til stor glede for mor.  Hun har gjort en enorm jobb med avrusing og avvenning, og "tilvenning" til ett annet liv.  Jeg må innrømme at jeg slett ikke er sikker på at JEG hadde greid å gjennomføre det hun har gjort :)

Etter grunnkurs i Trondheim i fjor, fikk hun lærlingeplass hos Pascal i Oslo.  Men mista plassen, og husværet som fulgte med jobben, da Pascal mistet retten til å ha lærlinger.  Hun stod derfor plutselig uten husvære, og lærlingeplasser var ikke å oppdrive før "neste år".  At dette skjedde like etter at hun ble overfalt og skadet utenfor sin egen bolig i Trondheim, gjorde ikke saken bedre.  Det var tøffe tider for jenta mi, det. 

Heldigvis har Lotte bein i nesa, og "kjemper for det man har kjær".  Etter sykehusopphold, mens skaden grodde, oppholdt hun seg en periode som gjest hos Tyrilistiftelsen.  Fantastiske mennesker, som inviterte henne til å bo der til hun fant seg noe annet!  Så gikk ferden til Oslo hvor hun fikk intet mindre enn to jobber som hun har forsørget seg med mens hun venter på ny sjanse som lærling.

Nå har hun skrevet to års lærlingekontrakt med Theatercafeen - heldig-grisen :)  Da blir det omsider ordentlig konditor av førkja.  Den nye arbeidsgiveren får gleden av hennes arbeids-innsats og blide åsyn fra 8.august. 

Det er det jeg alltid har sagt; det ordner seg for snille jenter :D

Baking er ikke lagt på hylla selv om lærlingplass manglet.  Her er bryllupskake som hun lagde tidligere i sommer.  Flinke jenta.

Det er omtrent umulig for meg som mor å beskrive den gleden jeg føler over at ting har ordnet seg så fint, og at Lotte greier seg så bra.  Jeg vet jo så godt hvor lett det kunne vært helt anderledes.....Selv om jeg nok aldri slutter å bekymre meg og engstelsen alltid kommer til å ligge på lur i bakhodet, blir det lettere og lettere å tro på en framtid med "normalt" liv, og rusfri datter.  Det er jo sånn med foreldre;  så lenge ungene våre har det bra, så har vi det jammen bra vi også.  Livet er slett ikke verst for tiden, med andre ord :)

7 kommentarer:

primula sa...

Nå ble jeg glad, Rita! Trur nok at den jenta di har bein i nesen når det har gått så bra så langt selv etter at det har buttet litt imot. Ønsker dere begge masse lykke til med framgangen!

Pusepilde sa...

Å få lærlingeplass på Theatercafeen var da slett ingen dårlig erstatning for Pascal. Høres ut som jenta di vet hva hun vil :)

Klem-

Tua sa...

Så bra at det går bra : ) Theaterkafeen er en bra plass å være, min eldste avsluttet utdannelsen sin der i fjor med godt resultat.

Snuffeldyret sa...

Så deilig å høre at ting ordner seg. Jeg har en under mine vinger nå som etter avvenning skal starte på sitt nye liv og jeg engster meg grønn. Så da er det deilig å høre slike suksesshistorier!
Lykke til til Lotte!

Anonym sa...

Hurra! (Jeg er litt treg til å lese nå i sommervarmen!)

Så godt at det har gått så bra - selv med snubletråder i veien.

Kanskje hun ikke har sett denne bloggen?
http://www.sifbeth.dk/ og http://www.anarka.dk/blog/?p=6594 av samme "forfatter".

Det er veldig mye pen dekor på den bloggen som kanskje kan være interessant?

Rita sa...

oj-oj-oj....for noen kaker! Den skal jeg vise henne når hun kommer hjem i sommer! Lagt til favorittene her :)

Kirsten sa...

Så godt å lese at det ordner seg for jenta di. :-)
God sommer.