onsdag 16. mai 2012

Vårstemning

Det stormtiner om dagen, formedelst temperaturer over frysepunktet, sol og vind.  At plenen ble tilsnakket med en snøfres forrige uke har ikke vært noen brems på utviklingen, akkurat......


Resultatet lar ikke vente på seg.  I veggbedet på østsiden spretter det som bare rakkern, og de første krokusene har starta showet.  Og gartneren registrerer med ett visst gjenkjennende nikk at fjorårets ambisjon om å flytte feilplassert ridderspore får oppgraderes til å bli årets ambisjon.  Oppdraget er satt pent inn i køen av andre like viktige oppdrag.



For tre dager siden var jeg på årets første hagevandring, i høye støvler og snø som jeg sank til knes i (i dag sank jeg bare til midt på leggen).  Da fant jeg på nordsiden noe blått, synlig bare som ett blått gjenskinn gjennom snølaget.  En eller annen stakkar som ikke rakk å blomstre ferdig før snøen tok den i fjor, tenkte jeg.  I dag (årets 2. vandring) fant jeg denne tøffingen her.  Primula sonchifolia lar seg ikke stoppe av snø, hvis datoen er den rette blomstrer den friskt enten det er snø eller ikke.  Men, jeg må innrømme at jeg liker den bedre nå når den er tint fram :)



I matvareavdelingen har rabarbraen begynt å røre på seg.  Etter avtale med husets yngste skal den dekkes med ei høy bøtte og mørkedrives.  Fjorårets mørkedriving gav mersmak for den rabarbraelskende :)



Og - som seg hør og bør når det er vår - vannblemmen ved tommelrota er på plass.  Den hører med!

3 kommentarer:

Villrose sa...

Ny-ydelig Primula!
Ja, den våren lar seg ikke stoppe :-)

hajal. sa...

Så kjekt å sjå at det blomstrar etterkvart i nord og. Dei er utruleg iherdige mange av Primulane, dei tåler det meste og gjev oss stor glede og oppmuntring når dei viser seg på denne måten.
Om ikkje mange vekene har dåkke nådd igjen oss søringane i vekst og blomstring. :)

Marit sa...

Den primulaen var virkelig nydelig! Ha en fin 17.mai :-)