lørdag 8. september 2012

Begivenhetsrik dagDagen i dag har vært fullstappet med program, opplevelser og inntrykk. Turen gikk i morges til en liten by utenfor Budapest, Eztergom. Dette var i riktig gamle dager Ungarns hovedstad, og er fremdeles det religiøse senteret i landet. Her fins også landets største kirke, Basilikaen:

Kirken er 4000 kvadrat, kuppelen 100m høy, og lyden bruker 11 sekunder fra ene enden av kirken til den andre. Fantastisk byggverk, og her hadde vi en halvtimes konsert i dag.

Det var vanskelig å synge når enhver tone som ble satt hang igjen i maaaaange sekunder, men jeg tror koret kom fra det med æren i behold. Det var uansett en opplevelse for livet, å få lov å synge i en slik kirke. At konserten var med publikum "til og fra" siden kirken var åpen for turister som kom og gikk la slett ingen demper på stemningen :)

Etter lunsj i kirkens underetasje gikk turen til nabolandet, Slovakia. Eztergom ligger ved Donau, som er grense-elv mellom de to landene. Her står jeg utenfor kirken og tar bilde av nabolandet:
Vi spaserte over broen til "naboen":
Jeg fant sko der :D Utrolig billig.....:

Så videre til byen Dorog og internasjonalt kortreff med seks deltagende kor fra Ungarn, Slovakia og så vi fra Norge. Det var det 36. internasjonale kortreffet her i Budapest. Flott konsert med mye nydelig sang og musikk etterfulgt av middag på kveldingen.

Nå er vi slitne og modne for litt hvile. I morgen er en ny dag, med nye opplevelser :)

1 kommentar:

Anonym sa...

Ah - så snasne sko!