fredag 29. april 2016

Musas herjinger

Det tiner så det synes!  Se bare her, fra i morges til klokka to i ettermidag:

Og hvert år er det like spennende å se hva som har greid seg og hva som har takket for seg.  For meg som bor i skogen er det også alltid med en viss nervøsitet jeg sjekker forholdene p.g.a. museplager.  Noen år er det lite som går tapt, andre år lever vånden herrens glade dager under snøen på MINE planter!!!

I år blir visst "andre"......


Sånn ser jordbærkarmene mine ut i år.  Der det var planter er det nå bare mørke huller igjen.  Og hvor lenge er det siden sist jeg plantet nytt fordi musa åt opp plantene?  To år?  :(


Plenen ser ikke stort bedre ut.  Eller; "plenen" tenker jeg vi sier.  Tett i tett med museganger over store områder.  Her blir nok mye mose til sommeren......Her stod det en Lewisia-mamma med mange barn.  Nå er det bare ett par barn igjen....bør jeg være takknemlig for at småttisene står igjen?  Kjenner jeg småjævlene rett, venter de bare på at plantene skal vokse seg store så det blir mer mat i dem.....  Ses neste år, liksom.....


Restene av en flott stor augustprimula.....


Løk er visst også snaddermat.  Her liljeløk.  Mat har det tydeligvis vært nok av, ettersom de ikke har spist opp alt.  Noen løkskjell ligger igjen på bakken som ett hånlig "takk-for-sist"


Laaangt nedi hullet ser jeg rester av noe som ser ut som frisk rot.  Har denne noen sjanse til å spire og komme seg igjen, skal tro?