tirsdag 31. mai 2016

Høytidsliljer?

Ettersom jeg ikke vet forskjell på påske- og pinseliljer, og ettersom alle i nærheten av de to kategoriene blomstrer samtidig hos meg, går de under fellesbenevnelsen høytidsliljer.  Jeg har ikke navn på noen av dem.  Uansett, de blomstrer nå :)

Den til venstre her tror jeg kommer fra hajal på Hagegal.  Den dufter :)

Denne er betraktelig lavere enn de andre høytidsliljene mine


Alle er plantet på forsiden av huset.

Hageaktivitet i dag:  Har plantet ut de som fremdeles levde av vårløkene, blomkålplantene, gulbete og sukkererter.  Blomkålplantene så noe stusselige ut, betene er fine, sukkerertene ble hardt knepet tilbake heromdagen og ser derfor også temmelig stusselige ut.

Nå er det fullt i karmene mine.  Måtte det vokse og bli superavlinger av det.....


4 kommentarer:

Anonym sa...

Flotte narcisser, skikkelig lekre!
De med bitteliten (kort) trompet er pinseliljer, de med lang trompet er påskeliljer. Men så fins det hybrider som er en mellomting, så da kommer de to navna til kort... ;-)

Hilsen Britta

Villrose sa...

Høytidsliljer, ja :)
Nydelige er de alle sammen!

Marit Sønstebø sa...

De er helt nydelige alle sammen! Påske og pinseliljer er så fine. Jeg har en fylt pinselilje som er den seneste av alle sammen som blomstrer nå. Jeg håper du har det langt varmere enn i går hos deg. Jeg skal ikke klage på varmen mer... ;)

Ha det godt!

Rita sa...

Da lærte jeg også noe nytt. Jeg trodde de gule var påskeliljer og de hvite var pinseliljer, så kanskje passer navnet høytidsliljer bra. Nå er i alle fall alle avblomstret forlengs hos meg. Kos deg i hagen. Rita