lørdag 16. november 2024

Hjemmelagd Troika

 

Vi har en gjest i huset, som hadde lyst å lære å lage Troika.  Jeg har sett en del oppskrifter på nett, som alle går ut på å helle gele i ei form, helle smeltet nougat oppå den stivnede geleen, og legge ei plate med utkjevlet marsipan oppå der.  Så skal de deles i "passe biter" med en skarp kniv, og dyppes i sjokolade.

De gangene jeg har prøvd dette har lagene i konfekten falt fra hverandre eller sklidd ut så den ferdig dyppete konfekten har fått merkelig fasong.  Eller geleen har hengt fast i kniven så alt ble dratt ut og ødelagt.  Så jeg har forkastet den måten å gjøre det på.  

I stedet lager jeg konfekten i konfektformer, der jeg lager et sjokoladeskall som jeg fyller lagene i.  Jeg har magnetformer som jeg legger mønsterark i før jeg fyller dem med ferdig temperert sjokolade.  Etter noen minutter snus formene på hodet og får renne av seg.  Den sjokoladen som blir igjen i formen blir skallet til den ferdige konfekten.  Så skrapes de rene og settes i kjøleskapet ei lita stund.

Deretter legges det litt gele i bunnen av skallet - jeg bruker engangs-sprøyte til det for mindre søl.  Når geleen har stivnet, legges litt smeltet nougat oppå geleen, og så en liten bit utkjevlet marsipan med en gang.  Nok en liten tur i kjøleskap til nougaten har stivnet.  

Så til slutt legges litt sjokolade på toppen og blir til bunnen av den ferdige konfekten.  Etter noen minutter i kjøleskap er konfekten ferdig og kan tas ut av formene.  Her er det ferdige resultatet - stod seg godt i kvalitets-testen.

Ingen kommentarer: