fredag 13. desember 2024

Kanelsnurrer av surdeig

 


Bitt av surdeigsbasillen?  Kanskje det.

En av sortene vi "må" ha til jul er kanelsnurrer.  Ettersom jeg driver og lærer meg  å bake med surdeig, hadde jeg lyst å teste ut baking med søt surdeig, og valget falt på årets kanelsnurrer.  Oppskriften fant jeg på bykjøkken.no.  

I disse skal det brukes brun-sukker i kanel-smør-blandingen.  Det har jeg aldri gjort før, vanligvis bruker jeg raffinert, hvitt sukker.  Det var godt!  Mindre søtt enn jeg er vant til, så det spørs hva familien syns....

Utkjevlingen av deigen var mye enklere enn den gjær-deigen jeg er vanligvis bruker.  Det var generelt enklere håndtering av deigen.  Det mest utfordrende var faktisk den lange og gjentatte hevingen,  jeg er ikke vant til at baking skal ta nærmere to døgn.

Man må ha god tid og planlegge godt når man baker med surdeig.

Ellers så syns jeg de ikke hevet så godt som forventet.  Men de ble utrolig gode!  Blir nok bakt neste år også.

Ingen kommentarer: