Langt hjemmefra for tiden. Jeg er i Longyearbyen igjen på ny arbeidsperiode. Så - jeg kan ikke kose meg i drivhuset. Pianoet befinner seg på Senja. Det samme gjør alt annet jeg pleier å beskjeftige meg med på fritiden.
Da får man finne på noe annet. Som f.eks. å eksperimentere med mat.
Coopen her har tilbud på eksotiske grønnsaker denne uka - en årlig foreteelse i solfestuka. Da kommer det for salg grønnsaker og frukt jeg aldri har hverken sett før eller hørt om. I dag ble det med hjem en liten sak som heter Salak.Den er på størrelse med en Lime. Iflg. plakaten som var hengt opp i butikken spises den rå. Ble anbefalt som mellommåltid eller dessert.
Det ble desserten min i dag.
Skallet var tynt, og etter litt prøving og feiling kom jeg fram til at den enkleste måten å skrelle på var å stikke en skarp kniv på skrå gjennom skallet, ta tak i skallkanten og dra det av med fingrene.Inni var frukten delt i tre "båter". Skepsisen ble stor når de mørke feltene kom til syne - det ble tolket som at frukten begynte å bli dårlig. Men så viste det seg at det var steiner/frø.
De smakte søtt med en litt syrlig undertone. Gode, syns jeg. Var mindre saftige enn jeg av en eller annen grunn forventet. Spiser gjerne mer av dette - forutsatt at jeg har råd til det. Den var svinedyr....
Så - hva med frøene? Prøve å så dem?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar