onsdag 12. mars 2025

Eksotiske grønnsaker

 Langt hjemmefra for tiden.  Jeg er i Longyearbyen igjen på ny arbeidsperiode.  Så - jeg kan ikke kose meg i drivhuset.  Pianoet befinner seg på Senja.  Det samme gjør alt annet jeg pleier å beskjeftige meg med på fritiden.



Da får man finne på noe annet.  Som f.eks. å eksperimentere med mat.  

Coopen her har tilbud på eksotiske grønnsaker denne uka - en årlig foreteelse i solfestuka.  Da kommer det for salg grønnsaker og frukt jeg aldri har hverken sett før eller hørt om.  I dag ble det med hjem en liten sak som heter Salak.

Den er på størrelse med en Lime.  Iflg.  plakaten som var hengt opp i butikken spises den rå.  Ble anbefalt som mellommåltid eller dessert.

Det ble desserten min i dag.

Skallet var tynt, og etter litt prøving og feiling kom jeg fram til at den enkleste måten å skrelle på var å stikke en skarp kniv på skrå gjennom skallet, ta tak i skallkanten og dra det av med fingrene.

Inni var frukten delt i tre "båter".  Skepsisen ble stor når de mørke feltene kom til syne - det ble tolket som at frukten begynte å bli dårlig.  Men så viste det seg at det var steiner/frø.

De smakte søtt med en litt syrlig undertone.  Gode, syns jeg.  Var mindre saftige enn jeg av en eller annen grunn forventet.  Spiser gjerne mer av dette - forutsatt at jeg har råd til det.  Den var svinedyr....

Så - hva med frøene?  Prøve å så dem?

Ingen kommentarer: