Tidligere har jeg brukt steke-ovnen til å tørke sopp i. Men i fjor - da både sopp og grønnsaker skulle tørkes - var ikke komfyren avslått på et par måneder. Det ble nesten et problem å få lagd annen mat som må i stekeovn. Så jeg ønska meg en dehydrator til jul. Og fikk ønsket oppfylt.
Det var virkelig innertier! Nå har den stått og surret og gått i ukevis. Vi har tørket grønnkål vårløk, gressløk, tomatskall, steinsopp, rimsopp, kremle, forskjellige krydderurter. I år har jeg også prøvd å tørke forskjellige ting som kan lages te av; ringblomst, rødkløver, solbærblader. Vi har tørket nok til å vare hele vinteren og er i så måte selvforsynt med disse tingene nå. Veldig tilfredsstillende tanke.
I vinter - mens vi venta på soppsesongen - har jeg prøvd meg på egenprodusert dry-tec-mat. Ble veldig fornøyd med chili-con-carne. Litt mindre fornøyd med gryter der melk erstattes av melkepulver. Men uansett veldig mye billigere turmat enn den du kjøper på butikken.
Jeg har blitt veldig glad i den maskinen. Nå har jeg blåbær der. Det er en test for å se om det blir bra til å ha i yoghurt, kjøleskapgrøt o.l.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar