Utpå vårparten hadde vi en del poteter som lå og var veldig mye groer på, og de begynte å bli litt myke. Det var ikke snakk om at vi kom til å greie å spise alt før de var ødelagt. Så, for å slippe å kaste masse potensiell mat, lagde jeg potetmospulver som er mer lagringsvennlig enn utgrodde poteter.
Jeg kokte potetmos på vanlig måte, men hadde litt grønnsakbuljong i og ikke melk. Den ble laget som en tykk suppe eller tynn grøt slik at den var lett å fordele utover på brettene til dehydratoren.
De tørre flakene jeg fikk etter tørking ble kjørt i foodprosessor til grovt pulver. Jeg greide ikke å få det helt finmalt uansett hvor lenge jeg lot den maskinen arbeide. Vi prøvde å lage mos av det ved å koke opp melk og tilsette pulver. Bitene var litt i største laget og ville ikke rehydrere ordentlig så mosen ble klumpet og ikke særlig god å spise selv om smaken var ok.
Potetmospulveret ble stående ubrukt. Men så fant jeg på at jeg skulle prøve med stavmikseren. Og det ble straks noe annet. Nå fikk jeg finmalt pulver ut av de flakene vi ikke gadd å bruke. Jeg hadde små porsjoner i den lille beholderen og kjørte mellom et halvt og ett minutt på full pinne og det gjorde vei i vellinga.
Nå har jeg testet det mer finmalte pulveret; kokte opp melk og litt smør og rørte inn så mye pulver som jeg trodde var passe. Det ble et ferdig produkt som er litt klumpet men ikke plagsomt slik som før den ble finmalt. Den var god å spise, men jeg burde nok blandet melken med litt vann - melkesmaken ble veldig framtredende. Alt i alt verd arbeidet og blir nok gjentatt hvis jeg har mer potet som er i ferd med å bli avfall.






Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar