Siden jeg har lett etter noe å bruke rabarbra til, bestemte jeg meg for å teste. Så de ferskeste rabarbrastengene ble høstet inn, vasket og skåret i halv-centimeter tynne skiver og tørket i dehydratoren.
Jeg skrellet også to epler som ble skåret i tynne skiver og tørket samtidig.
Nå har jeg testet det. Den må trekke ganske mye lengre enn vanlige te-poser for å få smak og egner seg derfor best til bruk i ei te-kanne der vannet holdes varmt. I en kopp blir vannet kaldt før teen blir ferdig trukket.
Smaken er ganske syrlig, nesten sur. Smaker mild rabarbra. Eplesmaken ble helt borte, men jeg har ikke testet UTEN epler i så vet ikke hvordan det blir med kun rabarbra......Hvis du liker nype-te, så faller nok denne i smak. Teen ble nesten fargeløs - lys rosa. Jeg likte den, men brukte ganske mye sukker for å få den så lite sur at jeg syntes den ble god.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar