onsdag 1. oktober 2025

Tørker rabarbra til te

Noen - jeg husker ikke hvem - kanskje jeg har lest det ett eller annet sted - sa at te av rabarbra og epler var veldig godt.

Siden jeg har lett etter noe å bruke rabarbra til, bestemte jeg meg for å teste.  Så de ferskeste rabarbrastengene ble høstet inn, vasket og skåret i halv-centimeter tynne skiver og tørket i dehydratoren.

Jeg skrellet også to epler som ble skåret i tynne skiver og tørket samtidig.

Nå har jeg testet det.  Den må trekke ganske mye lengre enn vanlige te-poser for å få smak og egner seg derfor best til bruk i ei te-kanne der vannet holdes varmt.  I en kopp blir vannet kaldt før teen blir ferdig trukket.

Smaken er ganske syrlig, nesten sur.  Smaker mild rabarbra.  Eplesmaken ble helt borte, men jeg har ikke testet UTEN epler i så vet ikke hvordan det blir med kun rabarbra......Hvis du liker nype-te, så faller nok denne i smak.  Teen ble nesten fargeløs - lys rosa.  Jeg likte den, men brukte ganske mye sukker for å få den så lite sur at jeg syntes den ble god.

Ingen kommentarer: