Det stod flere bøtter med ferdig fermentert bokashi i kjelleren. Alle dyrkingskarmene i kjøkkenhagen er ferdig preppet med kompost eller bokashi og klargjort for planting. Å la den ferdige bokashien stå ute til våren for å blande det rett i jorda er derfor ikke aktuelt denne vinteren. Tid for å lage jordfabrikk av det mao.
Tidligere i høst samlet jeg løv i sekker. Det ble - sammen med litt av jorda fra krukkehagen som jeg soldet og oppbevarer i sekker - lagt i bunn. Så fyller jeg bokashi i kassen og blander det hele sammen.
Her er ei salig blanding av bokashi, jord og lauv. Jeg bruker relativt små kasser til dette, de rommer akkurat ei majonesbøtte med bokashi, like mengder jord/lauv og med plass til jord-dekke på toppen. Den begrensede størrelsen gjør at vekten blir innafor det jeg greier å håndtere, og å løfte og flytte på kassene er relativt enkelt.
Til slutt toppes det hele med et tykt lag jord for å hindre lukt. Så dekkes hele herligheten med fiberduk for å hindre oppblomstring av hærmygg, som ELSKER bokashi.
Her er to kasser med jordfabrikk som godgjør seg mellom bokashibøttene som står til fermentering. Det blir mye god jord til drivhus og kjøkkenhage etterhvert.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar