torsdag 1. januar 2009

Det stemmer visst med den rognebæra....

.....at mye bær gir mye snø.
Den siste dagen i 2008 og den første dagen i 2009 har det snødd. Og snødd. Og snødd. Over en meter snø har vi fått, og har gått fra delvis avbær mark til det som er på bildene her i løpet av to døgn.


En kraftig påminnelse om hvorfor jeg ganske enkelt ikke liker vinter.......

Da vi kom ut i morges var det snø til midt på bildøra, og fronten var helt under snø. De to lyspunktene er frontlyktene. Og jeg har måket og måket og måket :(


Nuvel. Plantene har om ikke annet godt dekke :)

Nyttårsaften foregikk i rolige former. Etter at kalkunmiddagen med familie var unnagjort, sank vi ned i sofaen og slappa av. Kvelden ble tilbragt hjemme med ungene, kaker og snop. Ett par vi kjenner kom med sine to små og holdt oss med selskap til utpå kvelden. De ble til vi hadde sendt opp det lille fyrverkeriet vi hadde i ti-tiden. Nyttårsrakettene ved midnatt så vi ingenting til, det snødde for tett. Men vi hørte dem :)
Den ukjente Begoniaen er trolig en Begonia picta, hvis det sier noe. Jeg har ikke googlet så jeg aner ikke hvordan den ser ut. Den går i posten nå over nyttår - til Solfrid :)
Akkurat nå ligger 6-åringen på sofaen med ei bøtte foran seg og syns nok veldig synd i seg. I morgen bør hun være i form igjen, for da skal jeg på salg. Nye stoler til spisebordet, var tanken :)

5 kommentarer:

solfrid sa...

picta er jo kjempefin *hopper av glede*

God bedring til 6-åringen, vi har foreløpig sluppet unna. Det har vært kvalme og magesentrifuge, men ikke noe stort. Det kommer vel når skolen setter i gang...

Godt nytt år - send gjerne litt snø sørover.

Lenke til picta - jeg er heldig =D

http://www.ganeshvilla.com/plants/begonia_picta.htm

hildeG sa...

Spysjuke er ikke noe stas. GOd bedring og kos deg på salg :)

potentilla sa...

Nedsnødd her også....Det måtte jo komme.

Rekkehuset sa...

Hei, takk for hilsen hos meg. Riktig godt nytt år til deg også! Du verden, sååå mye snø!! Her er det ikkeno, bare kaldt. Men det går mot vår uansett:-) Lykke til med stoljakten! Hjertelig hilsen Hanne.

Harryford sa...

Kort innom i snøkaoset for en Godt Nytt År hilsen Rita!

Ja her er det bart, og sol på vei ned! Vi får kose oss, til vi får vår del!!! - I mars!!!

Vår har du i alle fall satt i gang med inne - med all den såingen!!! Det er herlig! Måtte jeg og komme i gang!!!