tirsdag 30. desember 2008

Har sådd litt jeg......

Omkring førti sorter kom i jord før sekken var tom......
Førstepri i det nye året som kommer blir altså å få kloa i en jordsekk. Har liggende enda noenogseksti frøposer som skal sås. Det som uroer meg litt i den forbindelse, er at jeg enda ikke har bestilt noe fra Gardens north, Impecta, Bottan eller noensomhelst andre. Kun noen få frøposer fra Magnar har jeg kjøpt hittil i år. Dermed ligger årets frømengde an til å bli like stor som fjorårets (minst!)
Skremmende!
Ellers registrerer jeg at det trengs en opprydding i frøbeholdningen. Der er ganske mange poser med restfrø som jeg med rimelig grad av sikkerhet vet at jeg ikke kommer til å så - igjen. Halve posen var liksom nok. Jeg tror ikke jeg gidder noe bytting heller, så de frøene blir vel gitt bort til dem som vil ha tenker jeg.
I pakken med villinnsamlet frø som jeg fikk nylig fant jeg innimellom alpine, grus/stein og skogbunnsplantefrø av alle ting en pose frø til BEGONIA!!!
Jeg avskyr Begonia.
Så hvis noen vil ha en pose med villinnsamlet frø til Begonia, er det bare å melde seg. JEG kommer ikke til å så den.
I morgen er årets siste dag. Etter værmeldinga å bedømme skal vi bare glemme fakkeltog og fyrverkeri. Like greit, svigerfamilien kommer og skal ete opp en diger kalkun sammen med oss i morgen ettermiddag, så da tenker jeg det blir godt å sitte stille inne utover kvelden og bare slappe av. Fyrverkeri sett fra stuevinduet er som oftest mer underholdende enn å stå ute og fyre av selv........
Sålistene er oppdatert.
Ellers registrerer jeg at Hagegals bloggliste ikke fungerer i det hele tatt. Jeg bruker den ikke. I stedet passer jeg på å få inn i min egen følgeliste alle de jeg har interesse av å lese. Den lista oppdateres som regel kjapt :)
Ha ett fortreffelig nytt år, alle sammen :)
(og hvorfor fanden er det klin umulig å få noe luft mellom linjene her? Selv med tre ekstra linjeskift når jeg skriver kommer teksten i bloggen uten linjeskift i det hele tatt!!!! "&#¤!&%¤")

15 kommentarer:

Miamaria sa...

Nåh, den følgegreia fungerer heller ikke. Og jeg prøvde nå å legge inn noen som ikke hadde blogger-blogg, det funket overhodet ikke. :( Så det så.

Har du googla den begoniaen? Det må da være noe spesielt med den? Eller?

Godt nytt år til dere også.

Mona sa...

Du må klikke på den linken i innlegget over blogglisten som sier "denne", deretter må du trykke F5, da funker det som F....

Godt nyttår til deg og dine, Rita

Klem

solfrid sa...

Altså, hva slags Begonia? Jeg liker de med pene blader. Ikke de andre, de er ekle. Noe så fælt som den som tilbys nå i julesesongen. Grøss og gru.

Godt frøår!!

Rita sa...

Jeg vet ikke hva slags Begonia det er. På lappen står det: CC6339 Begonia. Så det ligger an til litt overraskelse for den som sår dem.

Men frøene er fra en innsamlingsekspedisjon og skal være vill-innsamlet. Så det er nok ikke en av disse fancy som er avlet fram opp gjennom årene......

Følgelista funker som bare det her hos meg. Jeg får både Inger Karin og Anne-Marie sine blogger opp ganske kjapt etter at de har skrevet innlegg. Merkelig, at det skal være så stor forskjell da?

Miamaria sa...

Mona, det innlegget du henviser til er det jeg har hatt bokmerket lenge, og nå funker ikke den F5-greia heller.

Jeg skal prøve mer på den følgelista, det kunne jo være at blogger hadde trøbbel akkurat da jeg forsøkte. Ulempen er at jeg klarer ikke lenger holde styr på hvem jeg har lagt til og ikke. :( Så nå gir jeg snart opp det også.

Miamaria sa...

Rita forresten, kan det være noe med nettleseren din som gjør det med linjeavstanden? Jeg mener jeg hadde trøbbel før i tiden, men husker ikke hva jeg brukte da. Husker bare at jeg byttet til noe annet, og da funket det.

solfrid sa...

Spennende da. Prøve frø?? Vær så snill? *blunker vått og hardt her*

Noe i bytte som definitivt mer spennende enn Begonia skal jeg klare å hoste opp.

Rita sa...

Solfrid, hvis du sender meg adressen din så får du frøpakken. E-post-adressen min ligger under konvolutten nederst på innlegget mitt :)

Ingenting i bytte. Jeg har visst mer enn jeg greier med allikevel....

solfrid sa...

Min epost kommer frem, men ikke din. Sender deg en Pm..

Takk =D

Signe sa...

Så koselig at du har starta frø-sessongen. Jeg hadde tenkt å begynne i dag jeg og, men kom meg ikke avgårde for å kjøpe jord til å så i.

Men til neste år, en av de første dagen skal jeg begynne.

Godt Nytt År ønskes for deg

hajal. sa...

Godt nytt år til deg og dine!
lukke til med nye spirar i det nye året! ;)

potentilla sa...

Jeg har det motsatte problem med linjeavstand, hver setning blir eget avsnitt...
Godt nyttår til deg også.

Aud på Dal sa...

Ha et riktig Godt Nyttår, og måtte det spire og gro som bare det i frøene dine ;-)

Røsslyng sa...

Ønsker deg et godt og innholdsrikt nytt år!
Lykke til med frø og spirer, her sitter jeg bare på vent til julen er kastet ut før jord og frø kan finnes frem

Pusepilde sa...

Godt nyttår, Rita!

Hadde store planer om å få sådd allerede i november. Kjøpte tilogmed jord, som ennå ligger i bilen. Jaja...
Og nå er det bare 359 dager til jul ;)