fredag 27. februar 2009

Her ryker prydbuskene!

Vi har for tiden daglige besøk av skogens konger og prinser og prinsesser og gudvethva. De tråkker på kryss og tvers over plenen, mellom huet og bassenget, mellom bilene og over mine nye bed på nordsiden - når de ikke er hos naboen, min mor, og forsyner seg av vier-kjerr der.
Disse tre var her i dag - ku med to fjorårskalver. De to kalvene står ved dukkestua og forsyner seg av den eneste av søtmisplene som musa ikke gnagde i seg i fjor. Med andre ord den eneste som hadde fått litt høyde :((

Kua stod på andre siden av bassenget og fulgte med. Ikke var de redde heller. Når jeg gikk på verandaen og hoia og skreik til dem bare hevet de blikket og stirret kaldt på meg noen sekunder før de uforferdet fortsatte å beite på MINE prydbusker!

Ikke turte jeg å springe ned på bakken å jage dem heller. Sånne elgmammaer har det med å bli ganske hissige når noen plager avkommet.....
Og når de var ferdige med misplene mine lunta de videre til kjøkkenhagen og sjekka om det skulle være noe de hadde glemt å gnage i seg av mine oppstammede ripstrær!

8 kommentarer:

Iris sa...

Du store all verden! Hadde jeg hatt sånt i hagen hadde jeg blitt deprimert. Flotte dyr, men på feil plass...Får håpe de ikke spiser opp hele hagen din da! Ha en fin helg!

Anonym sa...

Huff, flott med natur, men stakkars busk. Går det ikke an å late som om elgene er småfugl, og legge not eller duk over plantene?
Bille

Røsslyng sa...

Dæven, tror jeg hadde eksplodert om slike hadde gitt seg til å beite i hagen min. Heldigvis har vi ikke denslags beist på disse kanter.
Håper "beskjæringen" ikke helt tar knekken på buskene!

Anne-Marie sa...

Jeg er kjerringa mot strømmen, og synes det må være enda kulere å ha så flotte dyr i hagen enn å ha perfekte prydbusker. Jeg er faktisk misunnelig, jeg.

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Ut og skyt! Blir masse gode steker av disse :-D

Vivi sa...

Her er det bare å leke jeker bomm-bomm. Skulle bare mangle, det er jo dine busker.

Rita sa...

Jeg syns faktisk det er ganske kult med elg og andre dyr i hagen. Men når de går løs på plantene mine - da blir jeg grinete. De kunne jo nøyd seg med buskaset som står uttafor gjerdet mitt - da kunne jeg beundret dem uten å bli sur!

Men de tar seg absolutt godt ut på en tallerken i form av biffer med tilbehør :D

Anne på Moseplassen sa...

Jeg vil tro at tissetrikset hjelper på de også? det vil si lage ett felt rundt hagen som har menneskelukt...

Elg i hagen er morsomt å se på, men ikke så kjekt når de spiser av kjære busker nei...