torsdag 23. april 2009

Spiring i ute-potter

Denne vinteren har en del av frøpottene stått på verandaen i dette plast-teltet da gartneren ikke gadd å måke seg halvannen meter ned i snøen for å få dem plassert på bakken. Til å begynne med var det ett problem at pottene tørket så det måtte vannes. Derfor ble hvert enkelt brett putta i en blank plast-pose i tillegg, og da beholdt pottene fuktigheten :)

Teltet står på øst-siden av huset og får litt morgensol de dagene vi er plaget med sånt. Det har vært litt spennende dette prosjektet, da jeg ikke visste hvordan frøene ville reagere på inntil noen-og-tjue grader "barfrost" på hardeste vinteren. Nå når våren er i ferd med å melde sin ankomst blir det veldig varmt inni der på dagen når sola skinner, og veldig kaldt på natta hvis temperaturen synker ute.

De siste dagene har det dukka opp spirer i temmelig mange av pottene :D Det ser derfor ut som dette kan være måten å gjøre det på for å slippe uønskede bjørkefrø, musebeiting og ned-tråkking som man ellers opplever med potter under snøen. Bakdelen er at det spirer litt for tidlig. Jeg har ikke plass inne til noe av dette, og ingen steder å gjøre av en haug med nypriklede småplanter før det er blitt såpass med vår/sommer ute at de kan settes rett ut etter prikling. Og ute er det fremdeles en meter snø :( Akkurat nå satser jeg på at de vokser såpass sakte at prikling ikke er aktuelt før om en måneds tid.

Drivhus hadde vært tingenInnendørs fant jeg grønne lus på en av million-bells-stiklingene Potta ple prompte bært ut og tømt! Nå er det argusøyne på resten av plantene for å se om flere er smitta. Hvor fa%&¤ kommer de små utyskene fra?

Ingen kommentarer: