tirsdag 12. mai 2009

Flambert....

Nu i disse moderne tider er det slutt på at helse- og tannhelsepersonell vasker og skrubber hendene med såpe og vann. Man skal i stedet bruke hånd-desinfeksjonsmiddel bestående av sprit og glycerol. Greit nok, hendene blir rene :)

Tannleger bruker av og til spritlampe, ei sånn lita "oljelampe" med åpen flamme. I dag skulle jeg hjelpe tannlegen og på vei inn på kontoret tok jeg en dose hånd-rens. På benken stod spritlampa og brant men var ikke lengre i bruk. Og hva gjør man så? Jo - man slukker. Altså tok den flinke tannpleieren lokket og satte det over flammen uten tanke for at hele hånda var innsmurt i brennbar væske.

Det sa "poff" og plutselig stod jeg der med ei hand som en levende fakkel. At det går an å være så inni-granskauen tanketom!

Det må ha vært litt av ett syn - hysterisk kvinnfolk som veiver for livet med ene armen og flammene høres ut som flaggvifting mens tannlege og pasient stirrer med vidt oppsperrede øyne.

Så nå sitter jeg her da - med ei hand som har flekkvis førstegrads og fullstendig hårløs håndbak. Det kunne gått verre.

Flambert tannpleier lukter svidd!

Til Stine: Hyggelig at du er innom bloggen min :) Hvis du følger med, kommer det etterhvert som det vokser til, bilder av planter som trives her hos meg i Midt-Troms. Da kan du kanskje få noen ideer :)

6 kommentarer:

Stine sa...

Synd med hånden din!!!Håper den leges fort!Har 3 krukker med aloveraplanter på kjøkkenet mitt som sikkert hadde kommet godt med!Og det er bra at du vise planter som trives og blomstrer i vår værharde landsdel c",)

potentilla sa...

Og så var ikke jeg der med min nye brannkompetanse og et par tre pulverapparat...
Neste gang får du bare brenne til jeg kommer :)

Linnemi sa...

:D
Unnskyld, - det er Potentillas kommentar jeg gapskratter av! :D

Vi bruker spritdesinfisering på jobben, vi óg, men jeg tror ikke tanken hadde slått meg at jeg var brennbar med våte hender.

Noe annet som hjelper på brannsår er honning. Så stikk hånden i honningkrukken. ;)

Anonym sa...

Huff da. *humre* Godt det ikke gikk verre - sånn på god avstand høres det komisk ut.

Som da en kamerat satt og flikket med zippoen rett ved armen min - det sa poff der også og luktet brent hår.

Like komisk var det da katta bestemte seg for å lukte på et stearinlys - krøllete værhår ble resultatet.

Stine sa...

Kor får man tak i di fiiine små smilys`n du har på sia di??

Siv Hogefeld Wilsher sa...

Har hatt "lett grillede" hender selv takket være håndsprit. Vi hadde hatt et mors på jobb, og som den omsorgsfulle og omtenksomme sykepleieren jeg er det selvsagt med rene hender mellom pasienter, forskjellige prosedyrer osv. Så skulle jeg bare inn og tenne et lys for den døde når pårørende var kommet. Gud bedre som jeg letet etter noe å tenne det lyset med. Til slutt fant jeg en lighter og bestemte meg for å sjekke om den virket FØR jeg gikk inn på rommet. Og takk GODE GUD for at jeg sjekket den før jeg gikk inn... og at det var på skyllerommet jeg var da jeg sjekket den. For plutselig var hendene mine innhyllet i en særdeles vakker blå-grønn flamme. Den lighteren endte sine dager i vasken på skyllerommet, under rennende vann sammen med mine hender. Neste prosjekt var å finne ny lighter og en annen som kunne tenne lyset.