tirsdag 9. juni 2009

Blåveisblomstring


Nå er det blåveistid i hagen min :) Blomstringen startet for to uker siden og de første - altså de enkle - er i ferd med å blomstre av nå. Rundt den enkle blå står det en del frøplanter som spirte i fjor. Da kom det kun hjerteblader men i år kommer de første "ordentlige" bladene. Småttisene skal få stå i fred der til neste år før jeg flytter dem. Den lysrosa har ikke satt frø tidligere, men det er kun andre året jeg har blomst på den.

Den fylte rosa kommer fra Inger Karin og heter vel 'Rubra plena'. Det er tredje året jeg har den, men første gangen den blomstrer hos meg. Den holdt på å stryke med fordi jeg hadde plantet den på feil sted så den flytta bopel i fjor. Det var tydeligvis vellykket :)

Den fylte blå har jeg fått fra Bina for noen år siden. Jeg tror den heter 'Kyrvingberg'. Den legger på seg litt for hvert år og blir bare flottere og flottere :) Litt til, så kan jeg kanskje tørre å dele den så jeg får flere. Hvis jeg tør da - vet ikke hva jeg gjør hvis jeg deler den opp og den ikke tåler det.......
Jeg mangler hvit blåveis, både enkel og fylt. Den enkle skal jeg vel klare å få kloa i, men fylt hvit blir nok vanskelig. De står uansett høyt oppe på ønskelista for tiden :)

3 kommentarer:

Iris sa...

Nydelige veiser!

Linnemi sa...

De ser så sarte ut, og er så nydelige. :-)

Anonym sa...

Bare si ifra når du skal dele du. Jeg har ikke så mange blåveishybrider (ennå), men en del hvitveiser. ;)