tirsdag 16. juni 2009

Det blomstrer og blomstrer, og jeg prikler neste års nytelser

I dag har jeg prikla ganske mange sorter, deriblant Veratrum nigrum som fant det for godt å spire etter to år - med tre spirer. De sortene jeg har tatt vare på i dag, har hatt sparsom spiring, så elleve sorter ble under fire plantebrett. Men det er så det holder for meg :)

Det blir lite gjort ute. Dagene strekker ikke til for tiden. Men jeg har fått spadd bort torv og satt ut en selv-snekret karm til frøpotter og småplanter. Den ble jaggu fylt helt opp av det jeg hadde stående rundtomkring og i brett på verandaen. Det skal settes opp noen pallekarmer også på samme stedet slik at jeg får en plass å sette pottene etterhvert som jeg prikler. De greier seg mye bedre slik enn i brett på verandaen hvor de er avhengige av min omsorg for å overleve.....


I dag slo den første blomsten ut på Meconopsis punicea. Rødfargen på den blomsten er bare helt fantastisk. Og det ligger flere knopper på vent :D
Tror jeg skal prøve meg som bie i år også, hvem vet; det kan jo slå til og bli frø av det :)

Sildren har jeg hatt i mange år. Hvor den kommer fra aner jeg ikke - det har gått i glemmeboken forlengst. I årenes løp har den blitt delt så jeg har nå flere slike tuer i hagen:)

2 kommentarer:

Lilly sa...

Den Meconopsisen var lekker! Så den i botanisk hage i Tromsø for noen år siden og kan ikke glemme den..... Lingholm som jeg fikk fra deg for et par år siden er snart avblomstret. Den sprer seg godt!

krepsemor sa...

Jeg ser du har hagesildre! Her hos meg trives den ikke, uvisst av hvilken grunn! Din Meconopsis punicea er nydelig!