søndag 21. juni 2009

Har haget!!!

I går, etter at ungene var lagt, fikk jeg plantet ut de urtene jeg kjøpte tidligere i uka, og de staudene jeg kjøpte på Bogrønt, og mesteparten av det som har kommet i diverse pakker fram til nå :) Temeraturen sank drastisk i løpet av dagen og det var iskald vind så påkledningen under seansen var stillongs, og ullgenser under hagegal-jakka :(


Så mye for den sommerdagen.......
I dag har jeg - før fotball - spadd om siste del av bedet langs nord-siden, hentet planter fra fjorårets ventekarm og plantet. Og så har jeg luket litt :)

Det ble selvfølgelig tid til en runde med kamera også :D Hver dag er det flere nye som starter blomstringen og det er en sann fryd å gå hagerundene. Her er ikke plass til alle, men noen av de som blomstrer nå er den hvite Corydalis solida, som kom fra Viggo for tre år siden.

Mec. quintuplinervia ble kjøpt på hagesenter på Finnsnes for mange år siden og stortrives nesten uansett hvor den plantes. Min plante er delt ett utall ganger og vokser nå mange steder i hagen. Den vokser også i mange andres hager etterhvert for det blir mye overskudd av denne :)

Fritillaria camtschatcensis - svartkrone - fikk jeg fra England for 7-8 år siden. Den har funnet seg godt tilrette i trappebedet på sørsiden og har etterhvert dannet en solid koloni der. Denne har vært så flink å formere seg at jeg har kunnet gi bort en del løker de siste par årene :) Dette må vel være den enkleste av alle Fritillariaene, de vokser og trives nesten uansett hvilke forhold jeg gir dem. Telen kan bryte knollene opp så de ligger nesten oppå jorda men de vokser og blomstrer like fint. Noe av knollene har flyttet til nordsiden, slik at jeg nå har to kolonier i hagen :)

1 kommentar:

Else Marie sa...

Deilig og få unna når ting hoper seg opp.
Jeg er ganske ny på haging,så jeg driver og planter om jeg har alt for mye i bedda nå som ting gror til.
Og du Fritillaria camtschatcensis - svartkrone denne var kjempelekker.
Kos deg vidre.