lørdag 27. juni 2009

Lørdag og hagedag

Gullhumla fikk jeg som bytteplante fra Idefix for tre år siden og plantet den først ved bassenggjerdet. Der trivdes den dårlig og ville ikke vokse. Det var nok for tørt, tenkte jeg og flytta den til bedet ved basseng-gjerdet mot huset sommeren etter. Der holdt den på å dø helt for meg. For mye fukt og for lite sol fant jeg ut da og flytta den i fjor til bedet ved verandatrappa ved siden av spireaen fra kirken. Nå har den omsider begynt å vokse :) Flott plante, og jeg håper den blir like frodig som dens grønne slektning.


Dagen i dag har vært brukt stort sett utendørs. Værgudene har vært snille, halvskyet og en del sol og omkring 15 grader. Passe temperatur til å jobbe litt i alle fall hvis man oppholder seg i solen :)


Vi fant lekkasje i bassenget - det er lappinga fra forrige lekkasje som var gått litt opp igjen - så nå har vi tappa det ned og i morgen når duken har tørka skal vi lime litt. Så er det vel ett døgn med påfylling før vi kan starte opp igjen. Ungene venter utålmodige på å få bade......

Jeg har luka rundt mine nyplantede rosepinner langs avkjøringa og dekka jorda med sort plast mellom buskene. Det er usannsynlig mye kjerringrokk der og jeg har ikke sjanse til å holde det noenlunde bra ved bare å luke. Så jorda blir dekka fullstendig. Oppå plasten blir det vel lagt prydbark tenker jeg. På nordsiden har en del av nyplantingene fra i fjor takka for seg så i dag har jentungen og jeg planta der. Noe fra plantekjøp som stod på vent og noe fra ventekarmen. Jeg tok også noen potter som stod i priklekø og priklet plantene direkte i bedet. Håper det går bra:)

På baksiden hvor det er en liten skrå fra "plenen" og opp til det lille "natur-området" i hjørnet av tomta har jeg lempa noen digre steiner med aviser under. Så trilla jeg grus og fylte mellom steinene. Foreløpig er det bare ett par-tre meter langt bed og jeg stresser ikke med det. Tanken er å legge stein der etterhvert som det "dukker opp" store gråsteiner, og bygge bedet litt etter litt til jeg har fått dekket hele skråen. Da blir det temmelig langt, det bedet. Planting gjenstår :)


I kveld er det rockekonsert på fotballbanen 100m fra huset. Nå er det ett j"%##¤ spetakkel ute - og stort sett musikk som jeg karakteriserer som støy. Det ble så slitsomt å være ute at jeg gav opp og gikk inn. Her er i det minste ulydene litt mer dempet. Men det blir visst dårlig med nattesøvn....

Gikk hagevandring med kameraet før jeg gikk inn :) Ved bassenget har Lingholm startet blomstringen. Den blåfargen der gjør mye utav seg altså. Flott - og jeg er veldig fornøyd med at jeg har den flere steder og at de ikke blomstrer helt samtidig. Da varer blomstringen lenge. Lewisia 'Little Plum' er også i gang i grusbedet. Den tror jeg kom fra Potentilla, den planten der. Er ivrig på å selvså så jeg har en del av den nå, rundtomkring i hagen. Det virker som den trives nesten uansett hvor jeg planter den, det være seg jevnt fuktig hagejord, skyggefullt i kompostjord eller full sol i grus. Lettvint liten sak :)

3 kommentarer:

Miamaria sa...

Kult. De blå der er bare fantastisk flotte, helt klart.

Anonym sa...

Ja, det er den "Anonyme", Randi M., som lurer på en ting: Jeg må atter en gang spa bort rotskudd av Hurdalsrosa. Har du lyst på et skudd?

Rita sa...

Jatakk, Randi. Det vil jeg gjerne ha :)