fredag 26. juni 2009

Endelig freddan!

Helg :D og bare en uke til ferie.......

Vi skifter do og mens den jobben gjøres låner vi do i leiligheten. Min kjære har bygget og snekret og montert på badet i hele ettermiddag/kveld mens jeg har bunnsugd bassenget, klippet deler av plenen og luket i plenbedet. Utrolig så fort det #&%#"¤ ugresset vokser da!

Den første av oxalisene slo ut blomstene i dag. Dette er O. adenophylla som noen har stilt spørsmål om på hagEgal. Nå er jeg spent på å se om bladene visner ned etter blomstring. Jeg kan ikke huske hvordan det var i fjor.....


Denne her til høyre har jeg ikke navn på og det er passe dumt for jeg vet jo så godt at jeg egentlig vet hva den heter. Men huet er fullstendig blankt. Den står i samme bedet som Hepatica-ene. Jeg har hatt den i 3-4 år og holdt på å miste den i fjor. Da var den nesten helt død men jeg fant en liten kvist med blader på som jeg brukte som stikling, og den slo rot og nå blomstrer den :) Merkelig med fargen på blomsten, dog, mener bestemt at den hadde hvite blomster.....Ja-ja, den hukommelsen........

Til sist Romanzoffia tracyi som jeg sådde i fjor og på nytt igjen i år fordi jeg var redd den ikke skulle greie vinteren her. Det gjorde den absolutt og gleder meg nå med blomstring mens den sprer seg utover og danner ett lite teppe i bedet :) Denne her står ved siden av den rosa saken over her som jeg ikke husker navnet på. Det står også en i grusbedet og en på nordsiden. Den har overlevd på alle tre stedene, men denne her som står i ren kompost og halvskygge er den som ser sprekest ut:) Denne har jeg sendt prikleplanter utover i landet av.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for sist. Sitter her og henger langt på natt. Kom hjem fra årets første fisketur for ei lita stund siden. Lamium maculatum, flekktvetann er vel navnet på den der med rosa blomster.
Randi M.

ToneM sa...

Ser ut som du har mye fint som blomstrer i hagen nå. :-)

Signe sa...

Den oxalisen var aldeles nydelig, en sånn kan jeg sette på ønskelista mi for neste år :))