søndag 27. september 2009

Høstlige sysler

Det begynte å regne en gang i slutten av august/begynnelsen av september, og det regner enda :( Det medfører selvfølgelig minimal innsats utendørs, her gjøres kun det som gjøres må og knapt nok det. Men nå nærmer vinteren seg faretruende, nå er det like før nedbøren kommer som hvite flak i stedet for våte dråper. Altså MÅ man få gjort unna en del ting. I dag har jeg vasket ett par hundre potter - spylt dem med hageslangen. I den slangen er det kun kaldt vann...... Deretter gikk jeg løs på kjøkkenhagen som virkelig skrek etter litt pleie og omsorg. Nå er jordbærplantene klippet ned, og aspargesen og rabarbraen. Og så har jeg luket der. Og halshugget en hærskare med snegler.
Det er ellers ikke særlig morsomt å være ute. Det er kaldt og vått, og de siste dagers vind har blåst lauvet av trærne så nå ser det altfor seinhøstlig ut etter min smak. En positiv overraskelse fant jeg likevel i dag; staudeerteblomsten som vokser sammen med stokkrosene og klatrer i disse kom med sine første blomster i dag. De rakk det akkurat før vinteren kom. Nå hagler det ute......Jeg TOK bilder av blomstene, men de ble for uklare til å være noe å vise fram. I stedet får man beundre den nakne bjørka i plenkanten. Det eneste grønne på den nå er klematisen som klatrer i den.

3 kommentarer:

Miamaria sa...

Hadde jeg kjørt noen timer seinere fra nabokommunen, hadde jeg måttet kjøre på hvit vei deler av turen... Det er nok lurt å få farta opp nå ja!

Anonym sa...

Usj, ja nå er jeg bra lei av denne seigpininga, jeg og. Ikke en eneste dag uten regn en hel måned er i meste laget. Og snøen er kommet enda lenger ned i fjellene. Ønsker litt tørrvær før vinteren kommer.
Primula

alexia sa...

Ja, denne høsten hadde jeg greid meg foruten...Her er også en haug med ting som må gjøres før vinteren setter inn...huff...