onsdag 23. september 2009

Bakst........

I motsetning til når konditoren-to-be baker skjer det stadig "morsomme" ting når undertegnede skal være huslig og bake. Det kan se ut som brødbakst er spesielt utsatt for diverse situasjoner. At jeg er elendig på måle-enheter og derfor av og til lager litt i største laget deig er formodentlig kjent for almenheten etter denne episoden. Når man så i tillegg presterer å glemme hele deigen som står til heving kan man altså oppleve å finne deler av den samme deigen dandert som en jæ*** gardin rundt deigtrauet........

Men brødene ble kjempegode :D

Nå har det vært så mye regn her at det kommer surklelyder når jeg går over plenen. Frøhøsting er nesten en utopi og mye av frøene råtner regelrett på planten. Jeg prøver å berge stumpene ved å ta inn de søkkvåte frøkapslene og legge dem under varmepumpa til tørk men mye av frøstandene blir nok ødelagt. Og sneglene ruler.

Da er det kjekkere med de frøene som lander i postkassa. I dag kom frø fra Barnhaven Primrose og fra Alpine Seeds :) De ligger nå trygt i kjøleskapet i påvente av innkjøp av såjord. Så nå er altså neste års sådd i startgropa :D

3 kommentarer:

krepsemor sa...

Jeg lo godt da jeg leste blogginnlegget du siktet til, lo godt fordi jeg kjenner meg igjen så til de grader! ;o) Når det gjelder brødbaking har jeg nok mislykkes flere ganger enn jeg lykkes! Men samboer spiser de med god appetitt (tror jeg da!) Nå har jeg ikke bakt på en stund, men ble faktisk fristet når jeg så de 5-6 flotte brødene i ovnen din! Får se til helgen!

Anonym sa...

Egen suksess er vel og bra. Når det ikke går har jeg stor glede over andres fiaskoer. ;)

Lenge siden jeg i det hele tatt har forsøkt. Jeg går for tiden i deltidsjobb som ubetalt hobbysnekker hjemme. :( Også med sine fiaskoer.

potentilla sa...

Du burde utgi kokebok for sånne som mæ med de bildan der. Garantert suksess :)