tirsdag 8. september 2009

Kaos.....

Bedene er overgrodd. De høye plantene som Verbascum og Digitalis har lagt seg utover alle veier og tynger ned alle samboerne sine. Småhjertene har tatt høst og ligger flate og uryddige nær bakken. Knautia macedonica ser ut som noen pistre som bøyer seg alle veier der de er plantet så blomstene befinner seg innimellom plantene rundt og ikke så høyt fra bakken at det gjør noe. Ugresset florerer både i og utenfor bedene etter flere uker uten stell og plenen er i lengste laget og begynner å få en del blader strødd utover. Det som skulle bli smått og søtt ble monstrumer og de som skulle bli store.....vel.....Tilstanden i krukkene gidder jeg ikke å nevne engang.


Se på denne blomkarsen for eksempel. På frøpakken stod det 10-15 cm, den skulle ikke være klatrende. Ah - fin kantplante tenkte jeg og planta den foran noen andre stakkarer som nå er helt bortevekk under bladverk og blomster. De lengste stilkene er minst tre meter lange Så i stedet for å kante bedet i kjøkkenhagen fyller den fullstendig ut og har grodd gjennom basseng-gjerdet og ligger utover dørken der.


Planten er flott det er ikke det. Men den skulle jo ikke bli så stor......

Og den blomkarsen som SKULLE klatre og få lange flotte ranker med orange og gule blomster, den ble langtfra så kraftig som denne.

Nå er det meldt møkkevær i morgen så i dag har jeg brukt tiden på å stable sammen stoler og bord for vinteren og ellers samle sammen løsøre så ikke vinden får altfor mye leketøy her.

1 kommentar:

Røsslyng sa...

Ikke kall det overgrodd men FRODIG! ;)