søndag 4. oktober 2009

Vakkert i høsthagen


Blodbeger står for en støyt og har greid seg i fem kuldegrader uten tildekking. Bladene har fått nesten samme farge som blomsten nå:)

Til høyre nypen på den hvite rosen ved verandaen. Fantastisk farge på nypene på den busken!
Denne rosebusken kommer fra kirken hvor hagelaget hadde en forsøkshage. Da kirken skulle renovere området grov vi opp det som var der, deriblant denne rosen. Den har enkle blomster som ikke dufter, men nypene som kommer nå er dekorative :)


Staude-erteblomsten blomstrer for første gang hos meg. Den ble plantet sammen med stokkrosene for to somre siden så det har gått tregt. Den til høyre er knoppen på Clematis Cullus som jeg kjøpte i den store clematis-importen på gal for flere år siden. I år er første gang den vokser og lager knopp, jeg hadde nesten gitt den opp. Nå klatrer den i en rosebusk og ser ut til å trives i samboerskapet. Men jeg tviler på at knoppen greier å springe ut i år. Det begynner å bli seint på høsten......

3 kommentarer:

ToneM sa...

Jeg ser du har masse fint og spennende i høsthagen. Hos meg har ingen av staudeerteblomstene blomstra, og jeg ser ingen knopper heller. Og så lurer jeg på: Kirkegårdsrosa med de fine nypene, er det ei mandarinrose?

Rita sa...

Jeg vet ikke hva slags rose det er, men det kan godt være en mandarin.......kanskje......den var ikke merket. Men jeg syns bladene virker noe større enn på de mandarinrosene jeg har sett før.

Anonym sa...

Staudeerteblomst! Høres kjent ut. Hm. Tror jeg sådde det i fjor, men den har jeg da ikke sett noe til i år. Blir visst en liten leteaksjon når jeg kommer ut i dag.
Nå har frosten inntatt yttersida også. Minus 2,5 i natt.
Fine bilder!
Randi M.