onsdag 21. juli 2010

Joda, hostaene kommer :)

De kommer seint men forhåpentligvis godt.  Dagens nyspirte var 'Krosse regal' som jeg nesten hadde gitt opp.  Se bare her  :)Etter en hard vinter og en til nå drittsommer makter de altså fremdeles å spire.
Fantastisk.....

Ett lite opphold i regnværet i ettermiddag (det har starta igjen nå :( ) sendte meg ut med luke-forsett og kamera.  Det ble noen kilo vassarve i dag også.  Denne sommeren må være ideell for den planten, den er utrolig frodig og voksevillig for tiden.  Det røyk med en akeleie da jeg røska opp en nevefull og plutselig så ei halv pælerot innimellom vassarverøttene....sånn går det når ugresset er både høyere og tettere enn hageplantene......Kjerringrokken derimot, gjør ikke så mye av seg i år.  Den vil vel ha det en smule varmere og tørrere den, da......

Blomstring er det heller tynt med.  Jeg ser at oxalisene står med knopper, men de åpner seg jo ikke så lenge det ikke er antydning til solgløtt.  Lewisiaene har også knopper og er snart i gang :)  Ellers er det kunndenne som har starta blomstring siden sist jeg blogget:


Primula sikkimensis 'Claret form'.  Fin den, ikke sant? :)

Frøpottene som har stått ute i vinter har begynt å spire, så i kveld har jeg prikla seks plantebrett.  Både frøpotter, jordsekk og ellers nødvendige rekvisitter ble dratt inn på spisebordet med voksduk over.  Prikling er ellers en hyggelig utendørs-syssel, men med det været vi har her for tiden blir det innendørs-aktivitet. 

Er det nå en ekte nord-lenning optimistisk begynner å håpe på en fin høst?

4 kommentarer:

hildeG sa...

Det var da en usannsynlig lekker primula! Møkkavær og vassarvegroing til over rosene her og...

Marit sa...

Nydelig farge på den primulaen!

Hosta er noen meget hardføre planter. Det tar bare litt tid før de kommer opp... ;)

Pusepilde sa...

Langtidsvarslet skal stemme med en optimistisk nordlending, så det er håp ;)

Hostaene er snart fulltallige hos meg. Mangler en monstersak som jeg har sjekket og det er liv, 'Patriot' er jeg usikker på om jeg ser igjen den var ille tilredt.. Men nå er det halv pris på stauder på plantasjen, så da finner jeg kanskje en ny? :)

Ha en fin dag!

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Det ser ut til at det er et skikkelig vassarveår i år. De plopper opp igjen så snart jeg har lagt fra meg ugressjærnet.

Den primulaen din var bare flott :-)