lørdag 24. juli 2010

Og så kom sommeren

Vi har hatt oppholdsvær nesten hele dagen i dag :D  Og SOL! :D :D :D

Tenk det!  Er det sommeren som kommer skal tro?  Passer bra det, siden jeg er ferdig med ferien og begynner på jobb igjen mandag......

Dagen i dag har vært tilbrakt på nordsiden på kne.  Bedkantene har omsider fått stein banket ned i hele subbuskanten som ble lagt i fjor.  Nå gjenstår bare å få gress mellom bedene.  Får se i morgen om det lar seg gjøre å få harva jorda og raka den jevn så det kan sås.  Deretter må jeg visst ta ett kraft-tak mot kjerringrokken.  Er det lov å sprøyte på annenmans eiendom?  Hvis ikke vil det ikke nytte uansett hvor flittig jeg er innenfor gjerdet.

Dette er altså tomtegrensa.  Restene av gjerdet og gjerdestolpen viser hvor min eiendom slutter og naboens begynner.  Floraen består hovedsaklig av kjerringrokk og geitrams.......de som er observante kan se en stakkars liten rugosa som er i ferd med å bli kvalt i forgrunnen.  Og at kjerringrokken har nesten samme høyde som gjerdestolpen.  Frodig "liten" jævel.......

Rosene har startet blomstringen :)
Dufter aldeles herlig, men hvem orker å stikke nesa ned i det insekts-bolet her?

Tydelig merket av regnværet vi har hatt i lengre tid.

Kirkegårdsrosen.  Denne må jeg flytte snart.  Den står inntil verandaen som vi begynner å rive ganske snart.

Staudene blomstrer også litt :)

Oxalis.  Den eneste som blomstrer av de fire jeg eier.  En har gitt opp, alle knoppene er regelrett muglet og råtnet av alt regnet.  En har knopper og kommer forhåpentligvis snart.  Den siste har bare blader foreløpig.

Meconopsis prattii er i gang :)

7 kommentarer:

solfrid sa...

Endelig!
De værmeldingene dere har vært sorgens kapittel de siste ukene.

Rive veranda. Det vil jeg også gjøre, men er gift med en som ikke vil gjøre slike ting. Det er jo ikke råttent.....Holder et par år til. Jommen sa jeg smør.

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Håper du gjemmer på frøene fra alle mec'ene dine (hint, hint) :-D

hildeg sa...

Så bra at du endelig fikk litt velfortjent godvær!

MonaHN sa...

Jeg hadde hjulpet naboen litt i det stille... Regner med at om naboen driver økologisk ville du visst det;o) Jeg ser at det vokser frodig hos naboen her og, så neste gang jeg er å sprøyter på mine skal jeg slenge litt plenrens ekstra langt...

Berit sa...

Det enkleste er å snakke med naboen og få tillatelse, om naboen er tilsnakkende. I motsatt fall er jeg enig med sistnevnte taler. Kjerringrokk er skrekkelige saker, det er jo ikke mulig å få tak i røttene på dævelskapen! Alternativet vil være å grave ned underjordisk grensesperre med knotteplast, minst en halvmeter ned.
Og til lykke med sola, måtte den bli værende!

potentilla sa...

Ikke mulig å få tak i en gjenglemt kanne med agent orange??

hildeG sa...

Død over kjerringrokken. Det er noe herk. Er glad jeg lærte på forumet at plenrens faktisk tar den - roundup nytter jo ikke.