søndag 3. juli 2011

Det går framover

Siste par uker har framsiden forvandlet seg fra dette:til dette:Tørrmuren kom på plass for ett par uker siden (da jeg pekte og mannfolket lempa stein).  Etter det har jeg spadd bort grus/leire/søppeljord og lagt ny jord der bedet kommer til høyre i bildet.  Dette blir mitt orange/gule/røde skyggebed, som jeg har begynt å plante litt i.  Jordhaugen, som egentlig var en steinhaug med mye jord i, har blitt gravd ut og steinen lagt ved huset der trappa og resten av muren kommer.  Så kunne vi rake og jevne og nå er det klart til å så :D

Det ligger en steinhaug ved dukkestua. De får ligge der til jeg finner ut hva jeg skal bruke dem til.  Har absolutt ikke hjerte til å kaste stein.....

Helga har ellers gått med til luking, luking og atter luking.  Utallige lass med ugress har blitt nappa opp og frakta bort og nå begynner det meste av bed å se noenlunde anstendige ut - så lenge det varer.  Det ble mye bar jord.......da kan jeg plante litt :)

Tid til fotografering blir det selv om man "hager for livet":Aquilegia buergeriana var. Cameo er i gang.  Jeg blir mer og mer begeistret for denne som jeg har hatt noen år nå.  Frø-ekte er den også :)


En til av de fylte auriklene jeg sådde i fjor har begynt å blomstre.  Seint men godt.  Blomsten har farina.  Nydelig!


Lewisia pygmaea.  Står i en liten skråning bak huset hvor jeg lager litt og litt bed etterhvert som det dukker opp passende steiner.


Oxalis enneaphylla skuffer ikke :)

En av mine blå valmuesøstre har akkurat startet blomstringen.  Denne står ved bassenggjerdet.  Den på nordsiden av huset er i ferd med å blomstre av nå.


Oxalis 'Ione Hecker'  Denne kjøpte jeg i fjor fra en-eller-annen-husker-ikke.  Blomstrer for første gang hos meg, tror jeg. 2 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Så mange vakre planter du viser. Det er noe spesielt med de en har sådd.. Ønsker deg en god hageuke!

Marit sa...

Nydelige bilder! Oxalis er en plante jeg burde skaffe meg ser jeg :)