mandag 18. juli 2011

Gammelkameraet til heder og verdighet igjen

For noen år siden fikk jeg mitt første digitale kamera, med hele FEM megapiksler.  På den tiden var det det absolutt ypperste innen digitalkameraer.  Senere kom flere piksler, og nettere fotoapparater.  Jeg er nå i gang med mitt fjerde (eller er det femte?) kamera.  Men jeg har aldri blitt helt fortrolig med de nye, små med alle sine piksler.  Det gamle er fremdeles best på makro.  Det er også betraktelig bedre på å få blåfarger korrekt gjengitt.  Så i dag ladda jeg batteriene og tok en fotorunde.  Det er mye mulig at det nyeste apparatet heretter blir liggende mye i skuffen.......

Det blomstrer for livet:

Denne kom fra en frømix fra Andes-fjellene (eller hvilket fjell det nå var.....)  Ser mest ut som vår vanlige ville blåklokke.  Navn ukjent.  Men pen er den :)


Denne har jeg vist før.  Men det var så gøy å kunne gå helt nært innpå med kameraet....


China-ballblomen har jeg tre steder i hagen.  Tre gupper à en stk.  Samle dem kanskje?


Mec. Prattii. Selvsådd.  De ordner seg selv, så jeg har dem hele tiden, flere steder i hagen.  Og disse vokser faktisk i GRUPPER!


Gentiana. Krysning mellom purpurea og lutea hvis jeg ikke husker helt feil.  Egensådd.  Blomstrer for andre gang.


Dette TROR jeg er "Finnlands hvita ros".  Dufter himmelsk.  Den står ved trappa til verandaen, så jeg kjenner duften hver gang jeg går opp eller ned trappa.


Geranium fra trøstepakke fra Hajal i fjor.  Se den fargen :D


Edraianthus gramminifolius (garanterer ikke stavemåten her)  Denne har jeg også sådd selv.  Er litt mørkere blå enn det ser ut til på bildet her. 


Denne geraniumen blomstrer for første gang i min hage.  Husker ikke hvor den kommer fra, og gidder ikke springe ut å sjekke lapp....


Mer Geranium


Og den fylte dah - slurp.....


Den her syns jeg er litt spesiell, de to blomstene er forskjellige.  Den ene nesten hvit i bunnen, den andre rosa.


Hagearbeide de siste dagene har stort sett bestått i å lempe stein og flytte litt jord.  Steintrappa har kommet opp igjen - med god hjelp fra min kjære.  Resten av steinmuren har også kommet på plass, og jeg har fått "bredd" jord i det store bedet som kommer der gravemaskinen herja som verst i fjor.  Om det ikke er planter der enda, så ser det i det minste mer ryddig ut. 

Dessuten har vi med mye svette og møye fått flytta litt på noen enorme steiner til det flerårige bedprosjektet jeg holder på med i skråningen bak huset.  Dette bedet blir til etterhvert som jeg kommer over høvelige steiner.  Mellom "plenen" og "villmarka" i det sørvestlige hjørnet av tomta er det en ganske bratt skråning.  Nivåforskjellen er litt over en halvmeter, og denne skråen skal etter planen bli ett langt bed bestående av store steiner som jeg fyller jord mellom og planter tørketålende planter i.   For hver fine/passende stein jeg finner og får på plass, blir bedet litt lengre.  Her er ikke noe tidspress, ting skjer etter hvert som det passer seg sånn.  Men etter gravinga i fjor kom det mange passende steiner fram, så bedet har blitt forlenget med 5-6 meter hittil i år :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det var fin fargegjengivelse på de bildene der, ja. Iallfall på min skjerm. :)

ToneM sa...

Flotte bilder av mange spesielle og spennende planter!

Marit sa...

Flotte bilder! Den meconopsisen haded en nydelig blåfarge (i hvertfall på min skjerm)