tirsdag 10. april 2012

Lever enda ;)

Jada, smg, vi er i ferd med å tine fram her i nord. Ble ett lite tilbakeslag da det snødde omkring meteren i påska. Vi kaller det en god dose tine-snø, vi :).

Da vi så værmeldinga før påske fant vi ut at nord-Norge ikke var noe blivende sted, så vi bestilte flybilletter til Oslo og tilbragte påsken der i sol og fint vær. Ungene satte pris på bypåsken og savna slett ikke skiturene. Vi fikk til fulle demonstrert hvilket langstrakt og mangfoldig land vi bor i. På bare en halvannen times flytur beveget vi oss fra dette:


til dette:Bildet over er tatt dagen etter vi kom hjem, da vi var på skitur i Kaperdalen, ett lite kvarters kjøring hjemmefra.  Blomsterbildet er tatt i Vigelandsparken dagen før vi dro hjem......store kontraster, kan man si.


Byferien ble benyttet til litt shopping, besøk hos min søster, besøk hos min datter og litt sight-seeing i byen.  En selvfølgelig post på programmet var å spise på Theatercafeen.  De to minste ville gjerne besøke stedet der storesøster Lotte jobber. 

Som pårørende til ansatte får man litt ekstraservice på Theatercafeen.  Det innebærer bl.a. at når vi bestiller lunsj, så kommer det gjerne en liten overraskelse fra kjøkkenet i form av smaksprøver på forskjellige forretter.  Og når måltidet var fortært, dukket dette brettet med desserter opp.  Det er første gang i mitt liv jeg har fått navnet mitt i sjokolade på ett matbrett :DOg alle disse dessertene har Lotte lagd :)

På hagefronten; noen få sorter er sådd - slike som ikke trengte stratifisering.   Sommerblomstene som jeg hadde tatt stiklinger av for overvintring har daua som fluer i kjelleren.   I kjøleskapet ligger en haug med frøposer som skulle sås og settes ut i vinter.......ting blir ikke alltid som planlagt.  Men hagen ligger nå der - under halvannen meter snø.  Og frøene får ligge i kjøleskapet fram til neste vinter.  Kanskje jeg får sådd dem da?


Privatlivet; jeg har skiftet jobb, og pendler nå til Bodø noen dager i måneden.  Ellers er alt ved det gamle.  Synger i kor, er turntrener.......gleder meg til sommeren :)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så godt ut med en liten svipptur ned til oss på østlandet da :O)

Og så flink datter! Tar av meg hatten for de dessertene og presentasjonen!

Håper dere får våren for fullt snart :O)

Mvh UnaCita

Marit sa...

Det var jammen på tide det kom et livstegn fra deg! Jeg tenkte faktisk på deg her om dagen... :-)
Det var litt av en kontrast ja, jeg må si jeg beundrer deg for å ikke bli dypt deprimert over all den snøen. Det hadde jeg blitt... Ha en fin vår, og jeg håper det kommer flere livstegn fra deg fremover :-)

Snuffeldyret sa...

Det burde være en menneskerett å få navnet sitt i sjokolade på matbrettet!
Så flink en datter du har!
Får håpe dere får litt mildvær og sol snart!

Red Hobbitt sa...

Kjekt å se liv i bloggen din igjen. Nå vet jeg jo fra Facebook at du er høyst oppegående, men blogg er blogg (spesielt nå mot våren)Må vel dra liv i min hageblogg også.
Gratulerer med ny jobb!Håper du kommer til å trives. Pendle til Bodø? - høres laaangt ut.

Anonym sa...

Den datteren din er knakende flink, altså! Og jeg må si at neste gang må dere ta en svipptur nedom grensa også. Den turen subsidieres jo lett. ;)
Vinteren der oppe er veldig flott... men på besøk eller på avstand. Savner naturen og folket, men ikke klimaet 6 måneder av året.

Godt at det står til liv - og gratulerer med ny-jobben.

Miamaria sa...

Dær va det pinade liv! Merkelig at jeg sjekket bloggen i det hele tatt når det har vært så lenge stille. Kanskje fordi Edel nevnte deg på blåveiskvelden vår i dag. :) Der skulle du vært! Masse flott, og koselig dame var ho. :)