fredag 10. mai 2013

Etter som snøen tiner......


.....titter det fram forskjellig fra under snøhaugene. Den siste uka har det storm-tint og de første tøffingene har begynt sesongen :)Riddersporen ved veggen er som alltid en av de tidligste. Den kommer fra en hage i Brøstadbotn hvor jeg tilfeldigvis var innom for noen år siden. Hagens høyeste når den blomstrer, nydelig lys blå farge.

Meconopsis ettellerannet, trolig kjempevalmuesøster, på baksiden i det nye lange bedet som jeg lagde i fjor. Disse bladene er direkte vakre når de spirer.

Klatrehjelmen på nordsiden, en tøffing som tåler det meste. I går kveld ryddet jeg de visne stenglene fra i fjor, den hadde stukket seg under kledningen på huset og jeg dro ut flere meterlange stengler fra under plankene.

I kjøkkenhagen titter gressløken fram. Hvis jeg ikke husker feil, har denne hvite blomster.


Dessverre er det ikke like fint overalt. Det må ha vært museår, for jeg kan ikke huske å noensinne ha hatt så mye museganger i bedene som jeg finner nå.

Her har smådyra hatt bol i vinter. Byggematerialet er ripsbusken like ved siden av....

Bedet langs avkjørselen - her snor gangene seg fra plante til plante.....det skal bli interessant å se hvor mye som er igjen av de røttene der. Foreløpig er det for bløtt, så jeg rører det ikke.

Og her er bedet på nordsiden. Noen småj%#${+£ har kost seg ordentlig....
Tl tross for alle gropene der det skal være planter, muselort og musebol, tror jeg plantetapet blir relativt beskjedent i år. Mange av plantene som musa beiter på om vinteren, har tidligere pleid å ha nok røtter igjen til å greie å spire. Etter noen år i skogen med yrende museliv under snøen har jeg lært såpass. Noen går nok tapt, men gartneren er optimistisk enda :)

5 kommentarer:

grønn dør sa...

Akkurat din hage tenkte æ på idag. Flott og se livstegn fra den. Æ kjæm settanes så snart det begynne og blomstre og tar med kamera :D :D By the way så blomstre fylt blåveis hos mæ iår. Takker og bukker og e så gla :D :D

Vivi sa...

Ja, det er merkelig hvor det spirer og gror når snøen tiner.
Riddersporene har også kommet lengst i hagen min.

Nyt våren og kos deg! klem

Et nytt landsbyliv sa...

Krysser fingrene for at musa bare har spist litt av hagen din og at det aller meste gleder deg utover sommeren.

Miamaria sa...

Du er jo godt i gang! :) Klatrehjelm er kule saker. Jeg har bare den lilla, og den er kommet skikkelig bra allerede - den kan bli høy i år! Høøøy! :D Hm, kan den deles tro? Stiklingsformeres? (Burde jo skaffe meg fler, jeg digger den.)

Rita Hogefeld sa...

Klatrehjelmen min har jeg delt, gikk helt fint det :). Min er burgunder-rød (Red wine). Du kan sikkert få en bit hvis du vil ha.