søndag 11. august 2013

Rund-tur


Dagen har vært tilbragt i bil. Minibuss, i selskap med en fra Saudi-Arabia, to fra Tyskland, og fem fra Amerika, for å være korrekt. Og det skal man jo....

Vi har vært på sight-seeing-tur i omegnen. Turen gikk sørover langs kysten ett stykke, så over fjellet til "andre siden" (altså der du ender i Australia hvis du bare gidder å svømme.....), videre i retning syd til spissen av kontinentet, og så nordover igjen og innom den botaniske hagen som siste stopp på turen.

Vi har sett det mest fantastiske landskap, uventede og flotte dyr, planteliv vi bare kan drømme om på våre breddegrader og de skjønneste småbyer vi passerte. En av dem het forresten Scarborough og fikk meg absolutt til å tenke på Beatles.

Bilder fra turen:
Her var vi i går også. De tolv apostlene (egentlig er det 17 av dem - toppene altså - men noen har øyensynlig ment at det holdt med 12 eller de kan ikke telle ;) ) ser helt anderledes ut med tåkehetta på.
Langs denne veien kjørte vi. Det er rent ubehagelig å tenke på hvor langt det var ned her. Heldigvis hadde vi en stødig sjåfør :)


I Hut bay fant vi denne og kompisene hans svømmende langs kaiene. Det var såpass mye vind og bølger i dag at vi gadd ikke dra ut i båt for å se på seler, så det passa jo fint at noen av dem kom inntil og viste seg fram :)

På Boulders beach noen få kilometer utenfor byen finner vi Sør-Afrikas pingvinkoloni. Her var bygget gangveier som hindret enhver kontakt mellom fuglene og tilskuerne, samtidig som vi kom dem ganske nært innpå livet. Guiden vår kunne fortelle at kolonien har økt fra noen få stykker på tidlig 80-tall til over 2200 fugler nå.
Videre til Cape Point, hvor vi spiste lunsj (sjømat i dag). Etter mat GIKK vi opp til fyrtårnet du kan ane i toppen av bildet. Bratt og langt, så fikk vi svetta litt i dag også. Ned igjen tok vi kabelbanen (det får være måte på hvor spreke man skal være på en alminnelig søndag!)
Og her er spissen!
Kapp det gode håp, som ikke er det sydligste punktet av kontinentet. Likevel - neste stopp er altså Antarktis!

Dorcas-antilope, som er en stedegen art. Denne er ikke helt vanlig å få sett. Vanskelig å fotografere den var det også, noe kvaliteten på bilde vel sier alt om....
Vi var heldige og fikk se ville strutser langs veien. Litt gratis underholdning fikk vi også, da noen tullinger gikk ut av bilen og nærmet seg fuglene, formodentlig for å få bedre bilder. Riktig gøy ble det da strutsen fikk nok og la etter fotografen, som måtte ta beina på nakken og beinfly til bilen for å komme unna. Den dumme fuglen ble ved bilen når tingene roet seg ned igjen, og det tok sannelig ikke lang tid før tøffingen var ute av bilen igjen med mega-kameraet sitt.

Noen gir seg aldri.

Visste du forresten at strutsens hjerne er mindre enn øye-eplet dens?
Lengre opp i lia traff vi på en flokk av disse. Da var det streng beskjed om å holde bilvinduene lukket, for disse bavianene var både utrolig frekke, og de kunne være farlige. Så de bildene vi fikk, ble tatt gjennom bilvinduene. Gøy å se dem var det lell :)

Det står for øvrig varselskilt med bavianer på langs veien, på samme måte som vi har elgskilt langs veiene hjemme.Fra den botaniske hagen.
Strelitzia hybrid "Mandela". Den er gul i stedet for den oransje fargen vi er vant til.
Også fra hagen.
Mer Botanisk hage ;)
....og enda mer! Calla vokser vill her, vi har sett mange i veikantene rundt omkring.
Siste fra botaniske, med Table Mountain i bakgrunnen. Vi var her i grunnen litt for tidlig, blomstringen har ikke kommet ordentlig i gang enda. Her er jo seinvinter nå, med våren på dørstokken omtrent. Hagen er uansett nydelig, og ett besøk her anbefales på det varmeste, hvis du får sjansen :)

Ingen kommentarer: