tirsdag 3. mars 2015

Italia


Vi har fram til nå hatt en flott reise.  Mye nydelig arkitektur, god mat, herlig hotellbetjening, shopping, og turer i nærområdet.


Vi har gått uttallige kilometer i de trange gatene i byen og latt oss fasinere av trafikkulturen, mengdene med søppel, det enorme antallet biler, og folkemengden.  

Hver kveld blir vi enige om å gå litt mindre dagen etter, fordi vi er sårbeinte og støle.  Og hver kveld konstaterer vi at vi har gått litt lengre enn i går......I dag skulle vi til Pompeii, og planla å reise med tog.  Da skulle vi ta metroen til sentralstasjonen, og tog derfra.  Vel framme på sentralstasjonen virret vi rundt lenge uten å finne ut av hvor det hersens toget gikk fra.  En eldre herre kom bort til oss mens vi stod der og trolig så mer eller mindre sinnsforvirret ut, og lurte på om vi trengte hjelp.  Han viste seg å være en guide som hadde blitt sviktet av ett følge på fem amerikanere som skulle på tur.  

Lang historie kort; vi har vært på guidet tur til Sorrento og Pompeii.  I bilen på vei til og fra hadde vi rene korøvingen, guiden viste seg å være en meget habil sanger som hadde ett eget band, og hadde spilt inn plate og greier.  Så vi hørte på italiensk musikk som O sole mio,  og sanger om Sorrento og Napoli iblandet noe Sinatra og Dean Martin.   Vi sang med så godt vi kunne, innimellom guidens fortellinger om de stedene vi passerte.
I dag har vi sett kirken der Sophia Loren, Frank Sinatra, Pavarotti og en rekke andre kendiser giftet seg, hotellet der Caruso hadde sin første opptreden, området der Al Capone vokste opp med mere.  Vi har kjørt fobi ett av Caroline av Monacos hjem.  Vi har shoppet i Sorrento og smakt på det lokale brygget der - med sitron som hovedingrediens.  Og - selvfølgelig - vandret rundt i Pompeii.  Til topps på Vesuv gadd vi ikke, det holder lenge å se vulkanen nedenfra...

2 kommentarer:

Sokkerklumpen sa...

E litt misunnelig på dåkker.

Villrose sa...

Fra det stressende til det eventyrlige på no time! Viktig å være åpen for muligetene som byr seg :) Har hatt lyst til å besøke disse traktene og Pompeii en stund. Får se om det blir noe av noen gang...
Ha en fin tur videre!