onsdag 5. august 2015

Et gult helvete.....

For et par år siden kjøpte jeg en Corydalis som jeg syntes var såååå søøøt.  Plantet på nordsiden og koste meg verre når den begynte å blomstre.  Planten stortrivdes og produserte enorme mengder frø.  Oppdaget jeg året etter, og året etter det igjen.......  Den var rett og slett for villig, og i vår dekket den flere kvadratmeter i bedet.  Jeg besluttet at den måtte bort.


Det du ser på bildet her er ikke meitemark eller larver.  Det er røttene til den ........ planten.  Jorda var helt gjennomvevd av faenskapet, og de er tynnere og MYE sprøere enn hvitveisrøtter.  Det tok TIMER.  Nå håper jeg at jeg har fått med meg alt, for jeg har en mistanke om at enhver liten rotbit som ligger igjen i jorda gir opphav til ett par-tre nye planter.

Åtte timer med greip og spade har det blitt i dag.  Det kjennes på ryggen.  Men det går framover med storbedet.  Skal se jeg greier å måke det ferdig før vinteren kommer :)


Bikkja mener visst at det var på tide med pause.  I alle fall la han seg godt tilrette akkurat der jeg skulle jobbe.  Så da ble det pause, da :)

2 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Gul Lerkespore sprer seg mye, mine vokser under en hekk og holder ugresset borte.

Ha en fin torsdag!

Rita Hogefeld sa...

Det er ikke gul lerkespore jeg har spadd opp. Jeg har den også, men den sprer seg ikke på langt nær så grundig som denne her. Røttene er gule - derav overskriften. Denne som jeg har spadd bort nå husker jeg ikke navnet på, den er bare omlag 15cm høy og har rosa blomster. Veldig søt liten plante, men så altfor villig :)