mandag 23. november 2020

Årets julekonfektproduksjon

 Jeg lager alltids litt konfekt i løpet av året.  Som regel i form av eksperimentering med nye oppskrifter.  Men til jul skal alle sortene lages - samtidig.  Det pleier å medføre et par dagers rot og griseri på kjøkkenet, med sjokoladesøl på alle dørhåndtak, gulv og vegger, og ikke mulighet til å lage annen mat.  

Selv om vi prøver å være ryddige og ordne opp underveis, så blir det av en eller annen grunn det totale kaos........

Vi var to stykker som samarbeidet om sjokolade-lagingen i år. Standard-sortene som lages årlig er Troika, Bounty, karamell, eggelikørkuler og Snickers.   

I år ble det i tillegg mint, rabarbrafyll, multefyll, salt karamell, troika lagd av rips-gele, espresso/vaniljefyll og sjokoladefigurer.  Multefyllet og rabarbrafyllet er egenprodusert oppskrift eksperimentert fram i sommer/høst.

Sjokoladeskallene støpes og kjøles ned i kjøleskap før de fylles.  Her står formene på rekke og rad og venter på å fylles, evt. tømmes når de er helt ferdige.  

Uhell kan skje.  De fine brune flekkene til høyre i kjøleskapet er et resultat av husfruens noe lemfeldige omgang med fylte sjokoladeformer.  Den skled ut av hånden og ble stoppet mot kjøleskapveggen på vei mot gulvet.

Det viktigste er vel at konfekten ble berget......kjøleskapet kan alltids vaskes.

Her er resultatet av vel atten timers arbeid; masse nydelig konfekt til jul.  Noe blir julegaver, noe nytes hjemme.




Ingen kommentarer: