Men først så skal man bare......og så bare......og plutselig så har man hengt opp en maskin med klær, tømt oppvaskmaskinen og fylt den igjen og startet den, vært i hagen og sanket frø, og er i full gang med å koke kraft til fiskesuppe seinere i uka.
Og så er det lunsjtid.
Ikke hadde vi handla tilstrekkelig til helga heller, så det manglet både løk og sellerirot og gulrot til kraftkoking. Da var det helt fantastisk å kunne gå i kjøkkenhagen å høste alt som manglet i kjøleskapet.
Sellerirøttene er riktignok små, men smaker som de skal. Gulrøttene har fin-fin størrelse nå, og løken er små men utrolig saftige. Så tok jeg med litt havrerot og svartrot og hadde i kjelen også.Det gir en helt egen følelse å høste fra egen hage på den måten. Kommer aldri til å slutte med kjøkkenhage, tror jeg.
Mens krafta kokte, kunne jeg gå i hagen og sanke frø. Det hadde jeg egentlig ikke tenkt å gjøre i år, men .......det er uansett greit å få klippet bort alle frøstandene, så det ikke blir så uhemmet spredning av alt mulig. Om jeg gidder å rense og gi bort seinere i vinter får tiden vise. Nå står de i alle fall til tørk i åpne konvolutter. Det blir ikke så mange sorter sanket i år i alle fall, fordi jeg reiser bort og blir borte store deler av den tiden frøene modnes hos meg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar