Det er noen sorter konfekt som går igjen år etter år - de som enten jeg selv bare MÅ ha, eller som familiens øvrige medlemmer bare MÅ ha. Men noen byttes ut, og jeg prøver alltid å få lagd minst en "ny" sort hvert år. Her er resultatet av de innledende øvelsene - konfektfyll ferdig lagd og fylt i sprøyteposer.
Det tok meg to dager på kjøkkenet før alle sortene var ferdige. Da ble det nok til både gaver og til eget forbruk. Det ble elleve sorter i år:
Bak fra venstre: Troika, Snickers, Eggelikørkule, Salt lakris, Hasselnøttfyll, Espresso/vanilje
Foran fra venstre: Mint, Pisket salt karamell, Bringebærganache, Baileys, Karamell.
Årets nykommere er pisket salt karamell, og flytende mint-fyll. Karamellen ble utrolig god, og kommer til å bli lagd neste år også. Minten ble også veldig god, men det visste jeg på forhånd. Det som var annerledes i år var at jeg lagde den flytende, i motsetning til den faste massen jeg har lagd før, og dyppet i sjokolade. Da måtte jeg fryse formen med fyllet i før jeg kunne legge lokk (bunn) på konfekten. Å få den smelta sjokoladen til å bli pen når den ble lagt på frosset underlag var en utfordring. Det gikk, men de ble ikke så pene på undersiden som jeg helst vil ha dem. Smaken ble imidlertid veeeldig bra!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar