onsdag 16. juli 2025

Med selvberging som mål

 

Mannfolket fisker og jakter så vi er mer eller mindre sjølberga på ferskvannsfisk og viltkjøtt.  Jeg dyrker og prøver å gjøre oss mer og mer selvberget med grønnsaker.

I kjøkkenhagen er det forskjellige kålsorter, løk i diverse varianter, potet, gulrot o.s.v.   Sist vinter var vi nesten selvberget på gulrot, men manglet mye på alt annet.  Det går likevel framover og mengde forskjellige grønnsaker justeres fra år til år ettersom vi lærer hvor mye vi faktisk trenger.

Her er middagen fra forleden dag.  Salatgrønnsakene kommer fra kjøkkenhagen og drivhuset.  Det samme gjør woken med hvitløksnurrer, brekkbønner og rødbeter.  Fisken kom opp fra vannet noen timer tidligere.

Det eneste på tallerkenen som ikke er selvdyrket eller selvfanget er ris og paprika.  Slett ikke verst, om man skal si det selv.  Veldig tilfredsstillende. 

Ingen kommentarer: