lørdag 11. oktober 2008

Det blomstrer litt enda

Sedum xenox kommer nok ikke til å rekke å blomstre, men knoppene er fine de også :) Den rakk ikke å blomstre i fjor heller. Kanskje flytte den til ett mer solrikt sted? Nå står den i skygge mesteparten av døgnet....Denne er fra Idefix's import forleden år. Ser ut til å være en hardfør sak. Lekker bladfarge har den også :)
De siste dagers mildvær og regn har tint det tynne tele-laget som kom forrige uke. Nå er det til gjengjeld så vått ute at det er direkte ekkelt å være der. Da får jeg gjort noe nyttig inne i stedet.
Takløken - den røde - blomstrer i grusbedet. Den har blomstra i en måned nå. Storveis :D

Blodbegeret blomstrer fremdeles i vilden sky. Når man først får den over kneika med såing og prikling så er den jaggu bra hardfør. Denne her fikk jeg fra RandiM i vår. Tre stykker er plantet sammen i ei stor krukke - for stor og tung til å flyttes inn. Jeg hadde håpet at den skulle greie å produsere en frøkapsel eller to før vinteren kom, men det ser ikke ut som det kommer til å skje.

Da får jeg lete litt i frø-beholdningen om jeg kan være så heldig å ha gamle frø liggende. Hvis ikke, må jeg skaffe nye frø. For denne må jeg ha neste år også :D

3 kommentarer:

Miamaria sa...

Tele-lag??? Fytterakkarn. Her surkler det også når man går ute. Best med støvler, ja.

potentilla sa...

Xenoxen min står i sola, men ser heller ikke ut til å rekke å blomstre. Er bare lykkelig den overlevde reinangrepet....

Elsa sa...

Mine blodbeger blomstrer også som bare det, men ikke en eneste frøkapsel har de produsert. Merkelig.., det skulle nå ikke være sommeren heller, for den har da vært bra her hos oss.
Blodbeger er hardføre, de tåler en kuldegrad eller to har jeg inntrykk av.