onsdag 15. oktober 2008

Hagedag-tråder? Litt sutring fra ei halvgammal kjerring...

Jeg er en av dem som har "forsvunnet" fra hagEgal etter at dagbøkene ble lagt ned og forumet ble fornyet. Siden dagbøkene var en av de tingene jeg satte mest pris på ved forumet, var det naturlig at jeg ble en mindre hyppig gjest når de forsvant. Men så ble hagEgal "nytt".......

Det er kanskje ett signal om at jeg begynner å dra på årene, men jeg likte ikke den forandringen i det hele tatt. HagEgal har mista særpreget. Utseendemessig er det blitt veldig likt hagepraten, "....og hengende sukker" som jeg syntes var en ganske sprek tittel på ett rom, har blitt til "planter man eter" eller noe sånt. Og røykerommet har blitt til pusterommet! Det er mulig noen og kanskje de fleste brukerne puster lettere der inne, men det gjør altså ikke jeg. Nettopp det å kunne være så uhøytidelig og politisk ukorrekt at man faktisk hadde ett sted man kalte røykerom var jo noe av det jeg likte best med forumet :(

Og jeg avskyr røyklukt IRL.

Nuvel - i dag ble jeg altså tipset om at det var en tråd på forumet hvor det ble diskutert muligheter for å lage hagedagbok-tråder - lik de gamle dagbøkene. Hvis det faktisk kan være en reell mulighet, da kan det vel hende at jeg sletter bloggen og heller lager meg en dagbok-tråd :) For jeg har etterhvert kommet til den erkjennelse at blogging ikke er "min greie". Jeg savner "klubb"-følelsen man får av å ha skribleriene integrert som en del av -gal, og er ikke komfortabel med blogging i det hele tatt. Og tenkte i min enfoldighet at det sikkert skyldes at man er uvant, det er nytt og mange nye ting å sette seg inn i, og at jeg sikkert kom til å trives med det etterhvert hvis jeg bare fortsatte å blogge jevnlig og øvde meg på å legge til forskjellige dupeditter som kunne gjøre bloggen mer personlig.

Fram til nå har ingenting endret seg. Jeg syns fremdeles blogging er "fremmed" og "fjernt" og mye mindre "personlig" enn en dagbok på gal var, selv om det også var en blogg. Det er noe med tilhørighet ........kanskje? Dessuten mangler det - eller jeg kan ikke finne - mulighet for å gjøre enkelte innlegg "private". På gal-dagboka kunne jeg sortere enkelt-innlegg kun for venner og noen kun for meg selv hvis jeg ønska. Her har jeg kun to muligheter - utvalgte som jeg velger ut kan lese hele bloggen - eller den er lesbar for absolutt alle.

Framskritt er ikke alltid forbedring.

11 kommentarer:

Villrose sa...

Sutring er lov (iallefall for "halvgamle kerringer" ;-)) i blogg, som i gamle dagboka!

Ja, det er nok en del av oss som tilbringer mye mindre tid på Hagegal enn før. Nemlig vi som tilbrakte mye tid i dagbøkene - og i fotogalleriet. Bildene brukte jeg jo mye til å illustere i dagboka... Nå går de rett i bloggen, utenom Hagegal. Kan nok sitte igjen med et lite inntrykk av at vi med dagbok/galleri som en stor del av Hagegal-livet på et vis er skvist ut. Med eller uten hensikt.

Teknikken gør at vi må følge med, og endre vaner. Ikke alltid det passer like bra med slike tidkrevende omveltninger i ens nett-sosiale liv!

Men jeg plundrer nå i vei med bloggen (ganske artig, i grunn!) og gir ikke Hagegal-fellesskapet helt på båten grunnet fornying. Har for mange venner og god info & diskusjoner der inne til det. Håper det går seg til etter hvert!

Ikke gi opp, da!

hildeG sa...

Jeg liker nå å følge med på bloggene deres, jeg da. Fotogalleriet på hagegal har jeg aldri brukt noe særlig, fordi det var og er ur-treigt, så her synes jeg bloggen er et kjempeframskritt.

Når det gjelder navn på rommene inne på forumet er det antagelig kul umulig å gjøre alle til lags. Er enig i at røykerommet var tilnærmet bevaringsverdig, men diskusjonene om navnet på det rommet var ting som fikk meg (og flere med) til å vurdere å gi meg i admingruppa. Grøss...
Det hengenede sukkeret syns jeg derimot bare var snålt og litt misvisende (vi har fått en del kjeft for det og...)Navnet ble kanskje litt stusslig nå - her er det fritt fram for gode forslag ;-)

potentilla sa...

Huffda, men jeg er tildels enig.
Ta deg en bytur så kan vi utdype temaet og komme i litt bedre humør...
Vi prøver å planlegge et lite treff....;)

Tove sa...

Godt å høre at det er flere som har det litt som meg. Jeg ville satt pris på om flere lagde seg en hagetråd :-) Vi vet jo at dette fungerer flott andre steder ;-)

Jolima sa...

Akk ja, Rita. Jeg skjønner hva du mener. Det er ikke det at man ikke forstår nødvendigheten av/begrunnelsen for den omleggingen som har skjedd, heller ikke at man ikke kan akseptere den. Problemet er å finne seg til rette i det nye. I likhet med deg synes jeg at likheten med "hagepraten" (som er et kjempebra forum på sin måte) har gjort noe med identiteten til hagegal. Får håpe det er en opplevelse jeg har, som gir seg etterhvert. Det er jo vi som er på forumet som skaper og former det. Resten får vi ta på neste treff ;-)

Ellea sa...

Hvordan skulle livet vært om vi ikke fikk lov å sutre litt av og til:-)

Jeg skjønner godt at noen synes der er både rart og vanskelig med alt det nye, spesielt dere som har vært på hagegal så lenge. For meg har det heldigvis vært slik at jeg synes bloggingen har blitt en forbedring og jeg koser meg veldig med både å blogge og lese andres blogger. Leste ikke like flittig i dagbøkene. Jeg har også blitt en mer flittig bruker av forumet fordi jeg føler at jeg kjenner folk bedre nå som jeg har lest bloggene deres. Som forholdsvis fersk hagegal følte jeg meg av og til litt "uttafor" fordi det var så mange som kjente hverandre så veldig godt.

Torill sa...

Ja,Rita er er helt enig med deg! Jeg er også ytterst lite på gal for tiden..finner meg ikke til rette der lenger. Når det gjelder blogging så går det seg til tror jeg. Men det er IKKE det samme som dagbøkene på gal var....

Elsa sa...

Rita, jeg er også enig med deg. Jeg savner dagboka og det at det var lett å legge inn en kommentar på innlegg. På mange av bloggene er en utestengt fra det uten googlekont.
Forumet i ny drakt er forsåvidt helt greit. Det er vel noe med å venne seg til noe nytt etter flere år på HagEgal.

Røsslyng sa...

Ikke alle forandringer er av det gode, men jeg prøver å tenke at når en dør lukkes så åpnes gjerne en annen ;)
ikke alltid lett og jeg er heller ikke så glad i forandringer men, men...

Blogglivet går seg nok til så ikke gi opp ennå :)

ToneM sa...

Jeg er så enig: Hagegal har mista mye av sin helt spesielle identitet etterat dagbøkene forsvant. Trivelig å snakkes i kveld - det må gjentas! Og - jeg følger fortsatt med i bloggen din.

Rita sa...

Jo, endringer er nødvendige av og til. Og jeg er storlig imponert og takknemlig for at at smg* og resten av admingruppa gjør det mulig å opprettholde forumet. Så jeg håper ikke noen av dem oppfatter dette som kritikk av deres innsats, for det er det absolutt ikke!

Likevel føles det som ett tap at den spesielle logoen/headingen forsvant, og at romnavnene endres til noe som for meg oppleves som kjedelig og lite spenstig.

Det løsslupne og uhøytidelige forsvinner mer og mer fra -gal, syns jeg, og det er synd. Men det har kanskje også med størrelsen på forumet å gjøre - hagEgal begynner jo å bli temmelig medlemstungt.....

Bloggen kommer jeg nok til å beholde ei stund framover enda. Skam den som gir seg sier jeg bare. Og plutselig en dag syns jeg kanskje til og med at det er gøy ;)