torsdag 26. mars 2009

Man tager hva man haver

Når man setter stiklinger, skal de ha høy luftfuktighet til rotdannelsen er godt i gang, har jeg lært. Og til det skal plastposer med avklippede hjørner eller små hull i være bra. Problemet med disse plastfillene er at de faller ned over plantene hvis man ikke har noe å støtte dem med, og det har man jo aldri, med det selvfølgelige resultat at bladene råtner av at plasten ligger nedpå dem.
Derfor har jeg tatt i bruk potetsalatboks som minidrivhus for stiklinger. På bildet her er stiklinger av spansk margeritt som jeg kjøpte i fjor og har hatt stående i kjelleren i vinter. Jeg løfter på boksen ett par ganger i døgnet for å lufte litt og småttingene ser ut til å trives med tilværelsen i en opp-ned-vendt plastboks :)


Denne flate fine boksen fulgte med kjøleskapet vi kjøpte i fjor. Jeg tror den egentlig er beregnet til å ha ost i eller noe sånt men det har til dags dato ikke vært matvarer i den. Den har stått og tatt opp plass i kjøkkenskapene her helt unødvendig.
Nå har den endelig kommet til anvendelse - som plantekuvøse på kjøkkenbenken under benke-belysningen for der er det lysrør. Først stod det frøpotter der som ble flytta til kjelleren etterhvert som det spirte. Nå tjener den som husvære for Million bells-stiklingene jeg klippet for ei stund siden.
Det ser ut til å fungere kjempemessig. Osteboksen er hermed utropt til permanent drivboks for frø og stiklinger :D

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hva skal man vel med tekniske duppeditter når man kan konsentrere seg om minidrivhus-duppeditter :-) Smarte løsninger det der!

Berit sa...

Smart, Rita!
Man tar hva man har. Og det har man jo, om man ser etter med en smule fantasi.

Villrose sa...

Kjempesmart! Hvem har vel ikke en ubrukt osteboks liggende...