tirsdag 7. april 2009

Prikleredskaper kan være så mangt


Også leketøy :D

Tegneserieprodusenter er noen smartinger. De putter alskens duppeditter i en pose sammen med bladet - det kan være alt fra solskjerm til lekebil - for å friste unger til å kjøpe det. Og det virker! Jeg gremmes stadig over å kjøpe blader som ungene "har såååå lyst til å lese" fordi det er noe plast-dritt de vil ha og som jeg VET kommer til å gå i søpla innen kort tid mens bladet ligger der mer eller mindre ulest

Men nu og da slumper det til å være noe nyttig innimellom all plasten. Den lilla pinnen som ser blå ut på bildet kom som en del av en leke i ett blad og har blitt min aller beste priklevenn her i verden :) Den spisse enden er akkurat passe til å lage hull i jorda til prikleplanter, og den andre enden som er flat passer perfekt til å løsne småttisene fra jordklumpen og hverandre. Guttungen lot meg allernådigst få lov å låne den en gang, og så "glemte" jeg å levere den tilbake. Nå er den MIN!!! :D Jeg kan ikke greie meg uten og det er større krise i heimen hvis noe trenger å prikles og jeg ikke finner den......

Begge calendulapottene spirer så det spruter og i potta med Nemophila har det begynt å komme spirer :) I kjelleren vokser det nesten for fort og i dag måtte jeg potte opp Nicotiana suaveolens og Nigella. De var i ferd med å krype ut av pottene sine og har fått staudepotter nå :)

3 kommentarer:

Harryford sa...

Ja irriterende men all den "lokkeplastdritten"! Men her er det blitt omvendt - 12 åringen enser ikke "plasten" lengre, og jeg må hive den - uåpnet! Hadde gjerne betalt mer for å slipp den!!!

Ellers kjennes følelsen av "hvor er den forbaska priklepinnen hen"!!! Skrugjern er blitt brukt!!!
Fortsatt fin påske til deg Rita!

Rekkehuset sa...

Bra du fant noe nyttig blant all søpla da;-) Jeg ønsker også alle de dingsene vekk fra bladene, maset om nye blader hadde nok vært mye mindre da. Ha en fin påske, hjertelig hilsen Hanne.

Mari sa...

Neimen glømte du å levere den tilbake! Huff så trist :D Så kjekk ut den. Bruker en knekt blomsterpinne til å prikle med. Var det jeg fant når jeg skulle begynne i år og siden har den fått lov å være med. Kjenner igjen følelesen når den har gjømt seg. Har jeg kasta den?