tirsdag 23. juni 2009

Midt-sommer....Vi har hatt St.Hans som jeg husker fra jeg var barn. I fjæra, bål, pølser og brus og unger som fanger krabber og tangsprell som de har i en boks med litt sjøvann i. Snille værguder som nøyde seg med en bitteliten regnskur som ikke gjorde oss våte engang og ellers opphold og bare litt vind. Perfekt :)

I hagen blomstrer mye hvitt for tiden.
Jåblomsoleie/Ranunculus panassifolius står i gjerdebedet på nordsiden. Jeg har hatt den i 3-4 år, kjøpt på Bogrønt på Finnsnes. Den blir bittelitt større for hvert år. I fjor sanka jeg for første gang frø av den og sådde ferske. De er visst i ferd med å spire nå :)Den fylte anemonen, som jeg ikke har korrekt navn på står på sørsiden i bassengbedet hvor det er ganske fuktig og mye skygge. Den ser ut til å trives og øker godt i størrelse ettersom årene går. Blomsten har bittelitt grønt i seg, og dette er vel den anemonen jeg har som jeg selv synes er penest:)I det hvite woodland-bedet som jeg begynte å plante litt i i fjor blomstrer selvsådd hvit Corthusa foran min eneste Rhododendron - Cunninghams White. Litt bortenfor finner vi Anemone obtusiloba sammen med Brunnera macrophylla Mr Morse. Bedet har fått gressklipp som jord-dekke. Jeg blir mer og mer fornøyd med det hvite bedet og gleder meg til jeg får tid, jord og planter til å fortsette på arbeidet i den delen av hagen :)

2 kommentarer:

potentilla sa...

Hvite blomster er pent, derom er det faktisk ingen tvil..
Den oppe til høyre var tilogmed svært pen.

Villrose sa...

He-he, ja så fin har ikke St. Hans vært siden barndommen (da var det alltid sånn). Synd man ikke hadde ork til å holde ut over midnatt... (men tenåringsavkommet hadde vett til å komme hjem fra stranda ut på morrasida)

Så lekkert & hvitt!